Opinnäytetyö, vaihe 1 (5 op)
Toteutuksen tunnus: THE7HH901-3139
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.04.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 1 - 50
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Saija Laitinen
- Ryhmät
-
RE5HATOU1Restonomi, päivä, 5.lukukausi, Haaga, matkailu-suuntautuminen, ryhmä 1
-
RE5HATOU2Restonomi, päivä, 5.lukukausi, Haaga, matkailu-suuntautuminen, ryhmä 2
-
RRB2HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
ONLINEVerkkototeutus
-
REB5HA1Restonomi, monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
REB1HA3Restonomi, monimuoto HH160, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
-
REB5HA2Restonomi, monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
- Opintojakso
- THE7HH901
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien tai Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojakson jälkeen.
Opetus keskiviikkoisin klo 14-15.45 Zoomissa
1. opetuskerta: Restonomin opinnäytetyö
2. opetuskerta: Opinäytetyöprojektin suunnittelu
3. opetuskerta: Tietoperusta ja tiedonhaku
4. opetuskerta: Aiheen täsmentäminen ohjaajan kanssa
5. opetuskerta: Referoiva kirjoittaminen
6. opetuskerta: Ohjausta opinnäytetyösuunnitelmaan. Tutkimus- tai kehittämismenetelmän valinta
7. opetuskerta: Itsensäjohtaminen opinnäytetyössä; riittävän hyvä oppari
8. opetuskerta: Opinnäytetyön raportointi ja saavutettavuus
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Opetusmenetelmät ja ohjaus
• Luennot
• Harjoitustehtävät
• Ryhmäohjaus
• Henkilökohtainen ohjaus
• Itsenäinen työskentely
Opinnäytetyön hyväksiluku ja suorittaminen näytöllä: ota yhteyttä tutkintosi opinnäytetyökoordinaattoriin.
Oppimateriaalit
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu s.a .Ohjeet raportointiin ja menetelmiin. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/amk/opinnaytetyo-amk-opinnot. Luettu:28.4.2025
Hakala, J. T. 2022. Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus. Helsinki. E-kirja. Luettu:28.4.2025.
Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022. Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House. Helsinki. E-kirja. Luettu: 28.4.2025.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojaksolle ilmoittaudutaan laatimalla aihe-ehdotus Wihiin.
Tämä opintojakso on tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.
Tietoiskut Zoomissa ja tapaamiset opinnäytetyöohjaajan kanssa.
Työelämäyhteydet
Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle.
Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.
Kansainvälisyys
Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.
Oppimistehtävät
Opintojakson aikana tehdään seuraavat tehtävät:
Aihe-ehdotus Wihiin
Opinnäytetyösuunnitelma
Arviointitavat
Kun opinnäytetyösuunnitelma on tehty hyväksytysti ja opinnäytetyön tekeminen on alkanut, ohjaaja hyväksyy vaiheen 1/3 Wihissä. Silloin Peppiin tulee ensimmäiset opintopisteet (5 op) opinnäytetyöstä.