Opinnäytetyö, vaihe 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: THE7HH901-3135

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
1 - 50
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Saija Laitinen
Ryhmät
REB6HA1
Restonomi, monimuoto, 6. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
RRB6HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 6. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
BLENDED
Monimuotototeutus
ONLINE
Verkkototeutus
REB2HA3
Restonomi, monimuoto HH160, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
Opintojakso
THE7HH901

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien tai Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojakson jälkeen.

Opetus keskiviikkoisin klo 14-15.45 Zoomissa

1. opetuskerta: Restonomin opinnäytetyö
2. opetuskerta: Opinäytetyöprojektin suunnittelu
3. opetuskerta: Tietoperusta ja tiedonhaku
4. opetuskerta: Aiheen täsmentäminen ohjaajan kanssa
5. opetuskerta: Referoiva kirjoittaminen
6. opetuskerta: Ohjausta opinnäytetyösuunnitelmaan. Tutkimus- tai kehittämismenetelmän valinta
7. opetuskerta: Itsensäjohtaminen opinnäytetyössä; riittävän hyvä oppari
8. opetuskerta: Opinnäytetyön raportointi ja saavutettavuus

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opetusmenetelmät ja ohjaus
• Luennot
• Harjoitustehtävät
• Ryhmäohjaus
• Henkilökohtainen ohjaus
• Itsenäinen työskentely

Opinnäytetyön hyväksiluku ja suorittaminen näytöllä: ota yhteyttä tutkintosi opinnäytetyökoordinaattoriin.

Oppimateriaalit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu s.a .Ohjeet raportointiin ja menetelmiin. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/amk/opinnaytetyo-amk-opinnot. Luettu:28.4.2025

Hakala, J. T. 2022. Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus. Helsinki. E-kirja. Luettu:28.4.2025.

Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022. Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House. Helsinki. E-kirja. Luettu: 28.4.2025.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojaksolle ilmoittaudutaan laatimalla aihe-ehdotus Wihiin.
Tämä opintojakso on tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.

Tietoiskut Zoomissa ja tapaamiset opinnäytetyöohjaajan kanssa.

Työelämäyhteydet

Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle.
Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.

Kansainvälisyys

Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.

Oppimistehtävät

Opintojakson aikana tehdään seuraavat tehtävät:
Aihe-ehdotus Wihiin
Opinnäytetyösuunnitelma

Arviointitavat

Kun opinnäytetyösuunnitelma on tehty hyväksytysti ja opinnäytetyön tekeminen on alkanut, ohjaaja hyväksyy vaiheen 1/3 Wihissä. Silloin Peppiin tulee ensimmäiset opintopisteet (5 op) opinnäytetyöstä.

Siirry alkuun