Ennakoiva liikkeenjohto elämystaloudessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: SER002RE1A-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 50
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Outi Leppälä-Pekkinen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
REB6PC1Restonomi, monimuoto, 6. lukukausi, Porvoo
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- SER002RE1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tarkista lähiopetuskerrat lukujärjestyksestä
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Contact, blended
Näyttö
Opinnollistaminen
Intro
Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristö muuttuu nopeasti. Ennakoinnin avulla voidaan tunnistaa uusia mahdollisuuksia ja saavuttaa näin merkittävää kilpailuetua. Tässä opintojaksossa perehdytään strategisen johtamisen työkaluihin ja menetelmiin sekä opitaan soveltamaan niitä liiketoiminnan kasvun kehittämiseksi.
Oppimateriaalit
Viitala Riitta, Jylhä Eija. 2019. Johtaminen: keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Edita (soveltuvin osin)
Kilpinen Paula. 2022. Inhimillinen strategia. Alma Talent. (soveltuvin osin)
Lisäksi muu Moodlesta löytyvät materiaalit ja kansainväliset ja suomalaiset datalähteet.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetusmenetelmät ovat osallistavia ja soveltavia. Opiskelija perehtyy aineistoihin, analysoi ja soveltaa oppimaansa itsenäisesti, ryhmässä ja opettajan johdolla.
Opetusmetodeina käytetään tiedon käsittelyä ja soveltamista tukevia menetelmiä (esim. käsitekartat ja demonstraatiot), luovuutta tukevia menetelmiä (esim. aivoriihet, tulevaisuuden ennakointi) sekä tiedon soveltamista tukevia menetelmiä (esim. caseopetus, problem based learning, simulaatiot). Menetelmänä on myös kirjallinen raportointi.
Opiskelijaa ohjataan lähiopetuskerroilla sekä etänä opintojakson aikana.
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla analysoidaan ajankohtaisia esimerkkejä elämysteollisuudessa straetegisesta näkökulmasta. Opiskelijat toteuttavat ennakoivaa strategista suunnittelua valitsemalleen organisaatiolle/yritykselle (etänä tai yhteistyössä yrityksen kanssa).
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla perehdytään kansainvälisiin elämystalouden esimerkkeihin sekä opintaan käyttämään kansainvälisiä datalähteitä strategisen suunnittelun tukena. Opiskelija hankkii osaamista kansainvälisessä työympäristössä toimimiseen.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Opintojakson voi suorittaa näyttönä, jos opiskelijalla on aiheesta aiemmin hankittu osaaminen. Lisätietoja näyttömahdollisuudesta antaa Aija Juvonen, aija.juvonen@haaga-helia.fi
Oppimistehtävät
Opiskelija tekee oppistehtävän valitsemalleen elämystalouden yritykselle.
Tehtävässä opiskelija osoittaa, että hän
- tuntee strategiatyön käsitteet sekä ymmärtää tunnuslukujen ja analyysien merkityksen
- osaa soveltaa strategiatyömenetelmiä ja tulkita tunnuslukuja ja analyyseja sekä tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella
- osaa analysoida yrityksen strategiaa sekä esittää perusteltuja kehitysehdotuksia yrityksen strategisiin valintoihin ja suorituskykyyn.
Tehtävässä on välivaiheita, joita käsitellään ja, jotka arvioidaan opintojakson aikana.
Arviointitavat
Opintojakson arviointiin vaikuttavat oppimistehtävän raportti sekä sen välivaiheiden tuotokset opintojakson aikana.
Opintojaksolla edellytetään läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opintojaksolla ei ole poissaoloja korvaavia tehtäviä.