Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 12.06.2023 - 18.08.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.08.2023 - 15.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Päivi Forsblom
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- RES8PO801
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tapaamiset torstaisin klo 14–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa
24.8. Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot.
Smaku -ruokatapahtuma.
31.8. Kekri-Info, ruokamatkailustrategia ja trendit
7.9. Vierailu Suomenlinnassa ja panimovierailu
14.9. Kekrin ideointi
21.9. Ruoka- ja juomaelämyksen ideointi, ruoka- ja juomalista
28.9. Testaus keittiössä, annosten valinta
5.10 Testaus jatkuu, Blueprint: logistiikka, työlista, kauppalista, ruokalista, markkinointi
12.10 Lopullinen tesatus
Kekri-viikko
25.10., 26.10 ja 27.10. esivalmistelut keittiössä, logistiikka
28.10 Kekri (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
2.11. Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Työelämäyhteydet
Yritysvierailut.
Business Finland ruokamatkailustrategia.
Hungry for Finland.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
Kansainvälisyys
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1-5, 20%
Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 28.10. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 80 %
Arviointitavat
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa