Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2023 - 18.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.08.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tapaamiset torstaisin klo 14–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa

24.8. Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot.
Smaku -ruokatapahtuma.
31.8. Kekri-Info, ruokamatkailustrategia ja trendit
7.9. Vierailu Suomenlinnassa ja panimovierailu
14.9. Kekrin ideointi
21.9. Ruoka- ja juomaelämyksen ideointi, ruoka- ja juomalista
28.9. Testaus keittiössä, annosten valinta
5.10 Testaus jatkuu, Blueprint: logistiikka, työlista, kauppalista, ruokalista, markkinointi
12.10 Lopullinen tesatus
Kekri-viikko
25.10., 26.10 ja 27.10. esivalmistelut keittiössä, logistiikka
28.10 Kekri (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
2.11. Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi

Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.

Työelämäyhteydet

Yritysvierailut.
Business Finland ruokamatkailustrategia.
Hungry for Finland.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1-5, 20%
Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 28.10. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 80 %

Arviointitavat

Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%

tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa

Go back to top of page