Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 13.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tapaamiset perjantaisin klo 11:00–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa

1 Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot
Ruokateemainen kaupunkikävely .
2 Tapahtumainfo ja ruokamatkailustrategia
3 Yritysvierailu
4 Tapahtuman järjestämiseen orientoimuminen, asiakasymmärrys
5 Ideointi jatkuu ja ensimmäiset testaukset
6 Ideointi ja elämyksen suunnittelu, Blueprintin aloitus
7 Tapahtuman markkinoinnin suunnittelu ja ruoka-/juomatestaus
8 Viimeiset testaukset, blueprint valmis
Viikko 12 intensiivi
9 tapahtuman valmistelut iltaisin
10 tapahtuma - aikataulu täsmentyy
11 Loppukeskustelu ja -raportti, palaute ja arviointi

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamat ja jakamat materiaalit.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi

Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.

Työelämäyhteydet

Yritysvierailut.
Business Finland ruokamatkailustrategia Hungry for Finland.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansallisesti ja kansainvälisesti.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Yritysvierailut ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 3: Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus kevätlukukauden aikana. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%

Arviointitavat

Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%

tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa

Siirry alkuun