Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.01.2022 - 14.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.01.2022 - 20.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

27.1. Kurssiesittely, Suomen matkailustrategia
3.2. Vierailut pakallisten tuottajien luo virtuaalisesti, raportointi
10.2. Alueruoka ja paikalliset tuottajat – esitykset; paikalliset tuotteet lautasella
24.2. hiihtoloma
3.3. Alumnitapahtuma – suunnittelu
10.3. Alumnitapahtuma: projektitiimi– blueprint toteutukseen
(logistiikka, hankinnat, turvallisuus, työnjako)
testaus 1 toimeksiantajalle (?)
17.3. Ruokamatkailun trendit tehtävän tekeminen
24.3 intensiiviviikko
Testaus ja valmistelut ennen tapahtumaa, huom. Päivämäärä saattaa muuttua.
Tapahtumaa ennen 1 - 2 iltaa valmisteluita campuksella.
31.3. Alumnitapahtuma – toteutus
7.4. loppukeskustelu, raportti, palaute ja arviointi

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi

Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.

Työelämäyhteydet

Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Virtuaalinen vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25% Palautus 4.2. ja esitys 10.2.
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa. Ryhmätehtävä (3 henkeä), arviointi 1-5, 25 %, visuaalinen raportti ja palautus 17.3.
Oppimistehtävä 3: Projekti: tapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus. Tapahtuman konseptointi ja idean testaus mukaan lukien.
Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%, toteutus 31.3. ja arviointikeskustelu 7.4.

Arviointitavat

Oppimistehtävä 1: Vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25%

Oppimistehtävä 2: Trendit 2022 ja ruokamatkailu. Visuaalinen raportti.. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 25 %

Oppimistehtävä 3: Projekti: alumnitapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus
Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%

Jatkuva näyttö lähitapaamissa ja keittiötunneilla.

Siirry alkuun