Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.01.2022 - 14.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 17.01.2022 - 20.05.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Päivi Forsblom
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- RES8PO801
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
27.1. Kurssiesittely, Suomen matkailustrategia
3.2. Vierailut pakallisten tuottajien luo virtuaalisesti, raportointi
10.2. Alueruoka ja paikalliset tuottajat – esitykset; paikalliset tuotteet lautasella
24.2. hiihtoloma
3.3. Alumnitapahtuma – suunnittelu
10.3. Alumnitapahtuma: projektitiimi– blueprint toteutukseen
(logistiikka, hankinnat, turvallisuus, työnjako)
testaus 1 toimeksiantajalle (?)
17.3. Ruokamatkailun trendit tehtävän tekeminen
24.3 intensiiviviikko
Testaus ja valmistelut ennen tapahtumaa, huom. Päivämäärä saattaa muuttua.
Tapahtumaa ennen 1 - 2 iltaa valmisteluita campuksella.
31.3. Alumnitapahtuma – toteutus
7.4. loppukeskustelu, raportti, palaute ja arviointi
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Työelämäyhteydet
Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
Kansainvälisyys
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: Virtuaalinen vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25% Palautus 4.2. ja esitys 10.2.
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa. Ryhmätehtävä (3 henkeä), arviointi 1-5, 25 %, visuaalinen raportti ja palautus 17.3.
Oppimistehtävä 3: Projekti: tapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus. Tapahtuman konseptointi ja idean testaus mukaan lukien.
Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%, toteutus 31.3. ja arviointikeskustelu 7.4.
Arviointitavat
Oppimistehtävä 1: Vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25%
Oppimistehtävä 2: Trendit 2022 ja ruokamatkailu. Visuaalinen raportti.. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 25 %
Oppimistehtävä 3: Projekti: alumnitapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus
Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%
Jatkuva näyttö lähitapaamissa ja keittiötunneilla.