Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.06.2021 - 20.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.08.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Jaana Laaksonen
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

2.9 Kurssiesittely, Suomenlinnan Kekri – Violeta Salonen, Vierailu Smaku-ruokatapahtumassa
9.9. Suomen ruokamatkailustrategia, Kristina Adamsson, Panimovierailu Kråkö bryggeri
16.9 Alueruoka, ideointi 30.9 tapahtumaan
23.9 Alueruoka, testaus ja elämyksen suunnittelu (ohjelma?)
30.9 Tapahtuma ulkomaalaisille vieraille (liettualaiset suomenkurssilaiset opiskelijat)
7.10 Kekri - suunnittelu
14.10 Kekri – markkinoinnin suunnittelu ja testaus
28.10 Kekri – testaus, blueprint toteutukseen (logistiikka, hankinnat, turvallisuus, työnjako)
4.11 Kekri - valmistelut
6.11 Suomenlinnan kekri, toteutus (lauantai) aikataulu
11.11 loppukeskustelu, Kerki-raportti, palaute ja arviointi

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi

Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.

Työelämäyhteydet

Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Smaku/Panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 10%
Oppimistehtävä 2: Alueellinen ruokakulttuuri ja tapahtuma ulkomaalaisille vieraille, ryhmätehtävä, 1-5 20%
Oppimistehtävä 3: Tapahtuman konseptointi ja testaus. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 20 %
Oppimistehtävä 4: 'Viaporin Kekri. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 6.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%

Arviointitavat

Oppimistehtävä 1: Smaku/Panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 20%
Oppimistehtävä 2: Alueellinen ruokakulttuuri ja tapahtuma ulkomaalaisille vieraille, ryhmätehtävä, 1-5 30%
Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 6.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%

tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa

Siirry alkuun