Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.06.2021 - 20.08.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.08.2021 - 17.12.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Päivi Forsblom
- Jaana Laaksonen
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- RES8PO801
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
2.9 Kurssiesittely, Suomenlinnan Kekri – Violeta Salonen, Vierailu Smaku-ruokatapahtumassa
9.9. Suomen ruokamatkailustrategia, Kristina Adamsson, Panimovierailu Kråkö bryggeri
16.9 Alueruoka, ideointi 30.9 tapahtumaan
23.9 Alueruoka, testaus ja elämyksen suunnittelu (ohjelma?)
30.9 Tapahtuma ulkomaalaisille vieraille (liettualaiset suomenkurssilaiset opiskelijat)
7.10 Kekri - suunnittelu
14.10 Kekri – markkinoinnin suunnittelu ja testaus
28.10 Kekri – testaus, blueprint toteutukseen (logistiikka, hankinnat, turvallisuus, työnjako)
4.11 Kekri - valmistelut
6.11 Suomenlinnan kekri, toteutus (lauantai) aikataulu
11.11 loppukeskustelu, Kerki-raportti, palaute ja arviointi
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Työelämäyhteydet
Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
Kansainvälisyys
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: Smaku/Panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 10%
Oppimistehtävä 2: Alueellinen ruokakulttuuri ja tapahtuma ulkomaalaisille vieraille, ryhmätehtävä, 1-5 20%
Oppimistehtävä 3: Tapahtuman konseptointi ja testaus. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 20 %
Oppimistehtävä 4: 'Viaporin Kekri. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 6.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%
Arviointitavat
Oppimistehtävä 1: Smaku/Panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 20%
Oppimistehtävä 2: Alueellinen ruokakulttuuri ja tapahtuma ulkomaalaisille vieraille, ryhmätehtävä, 1-5 30%
Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 6.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%
tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa