Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.01.2021 - 29.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.01.2021 - 21.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

28.1. Kurssin aloitus Zoomissa.
Porvoo kielellä – ruokaelämyksiä ennen ja nyt Ruokamatkailustrategia
4.2 Ruokamatkailu, esim. Toscanan ruoka- ja juomakulttuuri.
Tehtävä. esittele ruokamatkailukohde (kriteerit) esim. jokin alue tietyssä maassa (World Food Travel Association)
11.2 Kråkö bryggeri, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
omavastuu 12,50 e / Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
18.2 Kråkö/ Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
Hiihtoloma
4.3 Oppimistehtävä 2 tarjoilun ja elämyksen suunnittelu,
11.3 Omat keittiökokeilut – Oppimistehtävä 2 kokoustarjoiluiden harjoittelu, campuksella/omissa tiloissa,
18.3 oppimistehtävä 2 toteutus kokoustarjoilu
25.3 oppimistehtävä 3 suunnittelu, ei Zoomia, palauta suunnitelma
8.4 toteutus oppimistehtävä 3
15.4 Elämyksellinen ”päivällinen” toteutusten esitykset. Kurssin päätös.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

tutkiva oppiminen
sosiaalinen oppiminen
teoriaan tutustuminen
kokeilut ja testaukset, learning by doing
vierailut mahdollisuuksien mukaan

Työelämäyhteydet

Alaan tutustuminen ja mahdollisuuksien mukaan vierailu, ruokamatakailuyriyksiin ja -tuotteisiin tutustuminen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu globaalina trendinä

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

näyttö

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: yksilötehtävä, arvosana 1-5, palautus
Kråkö ja ruokamatkailustrategia
Laadi multimodaalinen raportti (kuva + tekstiä)
Oppimistehtävä 2: Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden suunnittelu
Yksilö- tai paritehtävä, arviointi 1-5,
2.1 suunnittelu
2.2 kokeilut
2.3 tilaisuus
2.4 raportointi
Oppimistehtävä 3: Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus
pari- tai ryhmätehtävä, arviointi 1-5, suunnitelma, toteututus, palautus ja esitykset

Siirry alkuun