Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 04.01.2021 - 29.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 28.01.2021 - 21.05.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Päivi Forsblom
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
- Opintojakso
- RES8PO801
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
28.1. Kurssin aloitus Zoomissa.
Porvoo kielellä – ruokaelämyksiä ennen ja nyt Ruokamatkailustrategia
4.2 Ruokamatkailu, esim. Toscanan ruoka- ja juomakulttuuri.
Tehtävä. esittele ruokamatkailukohde (kriteerit) esim. jokin alue tietyssä maassa (World Food Travel Association)
11.2 Kråkö bryggeri, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
omavastuu 12,50 e / Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
18.2 Kråkö/ Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
Hiihtoloma
4.3 Oppimistehtävä 2 tarjoilun ja elämyksen suunnittelu,
11.3 Omat keittiökokeilut – Oppimistehtävä 2 kokoustarjoiluiden harjoittelu, campuksella/omissa tiloissa,
18.3 oppimistehtävä 2 toteutus kokoustarjoilu
25.3 oppimistehtävä 3 suunnittelu, ei Zoomia, palauta suunnitelma
8.4 toteutus oppimistehtävä 3
15.4 Elämyksellinen ”päivällinen” toteutusten esitykset. Kurssin päätös.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
tutkiva oppiminen
sosiaalinen oppiminen
teoriaan tutustuminen
kokeilut ja testaukset, learning by doing
vierailut mahdollisuuksien mukaan
Työelämäyhteydet
Alaan tutustuminen ja mahdollisuuksien mukaan vierailu, ruokamatakailuyriyksiin ja -tuotteisiin tutustuminen.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
Kansainvälisyys
Ruokamatkailu globaalina trendinä
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
näyttö
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: yksilötehtävä, arvosana 1-5, palautus
Kråkö ja ruokamatkailustrategia
Laadi multimodaalinen raportti (kuva + tekstiä)
Oppimistehtävä 2: Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden suunnittelu
Yksilö- tai paritehtävä, arviointi 1-5,
2.1 suunnittelu
2.2 kokeilut
2.3 tilaisuus
2.4 raportointi
Oppimistehtävä 3: Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus
pari- tai ryhmätehtävä, arviointi 1-5, suunnitelma, toteututus, palautus ja esitykset