Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5op)

Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.06.2020 - 28.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.08.2020 - 18.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
POMO Matkailun koulutusohjelma
Opettajat
Liisa Wallenius
Päivi Forsblom
Jaana Laaksonen
Ryhmät
PO8
Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
Opintojakso
RES8PO801

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

27.8. Tapaaminen campuksen edessä ja siirtyminen kohteeseen.
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät, aineistot
Porvoo kielellä –opastus ja Smaku-kierros

2.9. Palauta Oppimistehtävä 1: Ruokamatkailu ja Smaku
3.9. campus klo 14 – 18 Ruokamatkailu Suomessa ja muualla
Toscanan ruoka- ja juomakulttuuri.
Aistinvarainen kokeilu, omat kokemukset.
10.9 Oppimistehtävä 2 tarjoilun ja elämyksen suunnittelu,
Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
17.9 Keittiökokeilut – Oppimistehtävä 2 kokoustarjoiluiden harjoittelu, campuksella/omissa tiloissa, Zoom-ohjaus pop-up tyylisesti
24.9 Retki: Bosgård tms. ja tarjoilut mukaan
1.10 Tarjoilutoteutus, oppimistehtävä 3 illallisen suunnittelu
8.10 Kråkö bryggeri, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
omavastuu 12,50.e
Tarjoilutoteutus (tehtävä 2) ryhmä x, tarjoilut mukaan.
15.10. Elämyksellinen ”päivällinen” toteutusten esitykset. Kurssin päätös.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset

a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus

b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset
Oman oppimisen arviointi

Työelämäyhteydet

Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

Oppimistehtävät

Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia
oppimistehtävä 2: Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, palautus sovitun aikataulun mukaan. Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden
Oppimistehtävä 3:
ryhmätehtävä, arviointi 1-5,palautus ja esitykset 15.10
Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus

Arviointitavat

Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia, 25%
Oppimistehtävä 2: Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, palautus sovitun aikataulun mukaan. Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden suunnittelu sekä toteutus. 25%
Oppimistehtävä 3: Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus ryhmätehtävä, arviointi 1-5,suunnittelu ja toteutus, palautus ja esitykset 15.10

Jatkuva näyttö kurssin aikana 25%

Siirry alkuun