Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen (5op)
Toteutuksen tunnus: RES8PO801-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 15.06.2020 - 28.08.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.08.2020 - 18.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- POMO Matkailun koulutusohjelma
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Päivi Forsblom
- Jaana Laaksonen
- Ryhmät
-
PO8Porvoo Free Choice Studies / Vapaasti valittavat (PO8)
- Opintojakso
- RES8PO801
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
27.8. Tapaaminen campuksen edessä ja siirtyminen kohteeseen.
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät, aineistot
Porvoo kielellä –opastus ja Smaku-kierros
2.9. Palauta Oppimistehtävä 1: Ruokamatkailu ja Smaku
3.9. campus klo 14 – 18 Ruokamatkailu Suomessa ja muualla
Toscanan ruoka- ja juomakulttuuri.
Aistinvarainen kokeilu, omat kokemukset.
10.9 Oppimistehtävä 2 tarjoilun ja elämyksen suunnittelu,
Porvoon Ruokamatkailu-luento, Birgitta Palmqvist
17.9 Keittiökokeilut – Oppimistehtävä 2 kokoustarjoiluiden harjoittelu, campuksella/omissa tiloissa, Zoom-ohjaus pop-up tyylisesti
24.9 Retki: Bosgård tms. ja tarjoilut mukaan
1.10 Tarjoilutoteutus, oppimistehtävä 3 illallisen suunnittelu
8.10 Kråkö bryggeri, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
omavastuu 12,50.e
Tarjoilutoteutus (tehtävä 2) ryhmä x, tarjoilut mukaan.
15.10. Elämyksellinen ”päivällinen” toteutusten esitykset. Kurssin päätös.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset
Oman oppimisen arviointi
Työelämäyhteydet
Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei tenttiä
Kansainvälisyys
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia
oppimistehtävä 2: Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, palautus sovitun aikataulun mukaan. Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden
Oppimistehtävä 3:
ryhmätehtävä, arviointi 1-5,palautus ja esitykset 15.10
Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus
Arviointitavat
Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia, 25%
Oppimistehtävä 2: Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, palautus sovitun aikataulun mukaan. Kokoustarjoilut tehtävän palautus ja ateriakokonaisuuden suunnittelu sekä toteutus. 25%
Oppimistehtävä 3: Elämyksellinen päivällinen ja ateriakokonaisuuden toteutus ryhmätehtävä, arviointi 1-5,suunnittelu ja toteutus, palautus ja esitykset 15.10
Jatkuva näyttö kurssin aikana 25%