Strategiatyö ja henkilöstöjohtaminen hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: LEA2HA003-3033
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 12.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 15.03.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Arviointiasteikko
H-5
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus/verkko-opetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja oppimistehtävät
Oppimateriaalit
Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
Viitala, R. 2014. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus
Itsenäinen opiskelu
Strategiatyön tentti ja esitys
Kehittämistehtävä ja siihen liittyvä palautteenanto
Työelämäyhteydet
Vierailijaluennot alan yrityksistä. Opintojaksolla käydään lisäksi läpi alan yritysten strategiatyötä esimerkkien avulla ja toteutetaan kehittämistehtävä alan yritykselle.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentin ajankohta ja kehittämistehtävän palautuspäivä sovitaan yhdessä opintojakson alussa.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla tutustutaan kansainvälisiin yritysesimerkkeihin.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Jos opintojakson osaaminen on hankittu esimerkiksi liikkeenjohdollisissa ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä tai yrittäjänä, AHOT-suoritus sovitaan erikseen opettajan kanssa.
Oppimistehtävät
Henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä(t) ja strategiaesitys
Arviointitavat
Tentti
Strategiaesitys
Kehittämistehtävä(t)