Digipalveluiden kehittämisen johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: ICB701AS3Y-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.08.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
18.08.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
31 - 60
Koulutus
LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
Opettajat
Ari Alamäki
Ryhmät
EVENING
Iltaopetus
BLENDED
Monimuotototeutus
YAMK1ICT
Master, Tietohallinnon johtaminen, lukukausi 1
ONLINE
Verkkototeutus
Opintojakso
ICB701AS3Y

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Elokuu-Joulukuu

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Toteutustapa on itsenäistä työskentelyä ja verkko-opintoja.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia oppimismenetelmiä ja -ympäristöjä. Opintojakson aikana tehtävä projektityö (joko itsenäisesti tai pienryhmässä) muodostaa rungon työskentelylle. Projektin aihe tulee liittyä digipalveluiden kehittämisen johtamiseen, mutta opiskelija voi valita mistä näkökulmasta hän haluaa projektissa tarkastella aihetta (käyttäjä, liiketoiminta, johtaminen tai teknologia).

Opintojakson toteutus saattaa hieman vaihdella toteutustavasta riippuen, mutta lähtökohtaisesti opintojakso rytmittyy kolmen lähiopetuskerran mukaisesti: 1) kick-off tapaaminen, 2) projektin seuranta ja ohjaus ja 3) projektitöiden esitykset. Projektityöskentelyn lisäksi opiskelijat saavat materiaalia ja tehtäviä verkkoympäristössä, jossa myös keskustelu- ja ohjausmahdollisuus. Opintojaksoon ei kuulu tenttiä. Opintojaksoon sisältyy myös oman oppimisen arviointi.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa näytöllä toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla. Lisätietoja näyttöprosessista löytyy: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study katso kohta "Ohjeet osaamisen tunnistamiseen (master)".

Intro

Opintojaksolla keskitytään digipalveluiden kehittämisen johtamisen erilaisiin alueisiin ja aihepiireihin. Pääosa työskentelyä on yksin tai ryhmässä tehtävä kuvaileva raportti kurssin teemaan liittyvästä casesta ja muu osa opiskelua on jaettu viiteen online oppimistehtävään.

Oppimateriaalit

Materiaalit annetaan opintojakson yhteydessä: artikkeleita, videopresentaatioita, kirjoja ja online-luentoja. Kokonaisuus saattaa vaihdella toteutuksesta riippuen.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Toteutustapa on itsenäistä työskentelyä ja verkko-opintoja (blended learning).

Opintojakson aikana tehtävä projektityö (joko itsenäisesti tai pienryhmässä) muodostaa rungon työskentelylle. Projektin aihe tulee liittyä digipalveluiden kehittämisen johtamiseen, mutta opiskelija voi valita mistä näkökulmasta hän haluaa projektissa tarkastella aihetta (käyttäjä, liiketoiminta, johtaminen tai teknologia).

Opintojakson toteutus saattaa hieman vaihdella toteutustavasta riippuen, mutta lähtökohtaisesti opintojakso rytmittyy kolmen lähiopetuskerran mukaisesti: 1) kick-off tapaaminen, 2) projektin seuranta ja ohjaus ja 3) projektitöiden esitykset. Projektityöskentelyn lisäksi opiskelijat saavat materiaalia ja tehtäviä verkkoympäristössä, jossa myös keskustelu- ja ohjausmahdollisuus. Opintojaksoon ei kuulu tenttiä.

Työelämäyhteydet

Työelämäyhteys tulee projektityön kautta joka tehdään työ- ja liike-elämän tarpeista käsin sekä ryhmäkeskustelussa jaetaan kokemuksia työelämästä. Master-opiskelijoilla on jo kokemusta työelämästä ja useimmat opiskelevatkin työn ohessa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Kansainvälisyys

Kansainvälisiä oppimateriaaleja, esimerkkejä, jne. Myös keskustelujen ja esitysten yhteydessä voidaan jakaa kokemuksia kansainvälisestä liiketoiminnasta ja työelämästä. Opintojaksomateriaali on pääasiassa englanniksi.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT

Oppimistehtävät

Raportissa (75% opinnoista) kuvataan projektityö. Siitä tehdään myös julkinen 3-5 sivun powerpoint-esitys jotta muut voivat oppia projektista ja näkevät minkälaisia projekteja kurssi on tehty. Jos projektisi on salainen voit kertoa teoriakehyksestä ja esim. kehitystehtävästä tai sen ongelma-alueesta yleisellä tasolla.

Kuukausittaiset online-tehtävien (25%) "teemat" koostuvat videoluennosta, oheismateriaalista ja kommentointi-tehtävistä. Kommentointi-tehtävän ideana on jakaa teidän kokemuksia, näkemyksiä tai mielipiteitä (teillä on monipuolinen työelämäkokemusta jo hankittuna) teemaan liittyen. Tehtävänä on, että jokainen kirjoittaa kommenttinsa keskustelualueelle (linkki kuukausiteeman yhteydessä). Vaikka näitä kutsutaan kuukausitehtäviksi, ne voi tehdä oman aikataulun mukaan. Kuukausitehtävien kommentointi on osa arviointia ja näin tiedän että olette käyneet ko teeman läpi.

Arviointitavat

Projektityö 75% ja muut tehtävät 25%

1 = Opiskelija tuntee osittain kehitysmenetelmät ja käytännöt, mutta ei vielä kokonaisuudessaan hahmota IT:n roolia liiketoiminnan kehitykselle. Projektityö on osittain keskeneräinen tai puutteellinen.

3= Opiskelija tuntee pääpiirteittäin kehitysmenetelmät ja IT-käytännöt. Opiskelijalla on valmiudet suunnitella ja johtaa digipalvelujen kehittämiseen liittyviä toimia jollain liiketoiminnan osa-alueella. Näiden lisäksi opiskelija ymmärtää liiketoiminnan ja asiakkaan arvon digipalvelujen kehitykselle. Opiskelija näyttää osaamisensa ja kyvykkyytensä projektityössä.

5= Aiemmin mainittujen osaamisten lisäksi, opiskelija tuntee erinomaisesti digitaalisten palveluiden käytännöt ja menestystekijät. Hän pystyy myös soveltamaan digipalveluiden kehittämiseen liittyvää osaamistaan käytäntöön. Opiskelija osoittaa osaamisensa ammattimaisesti tehdyssä projektityössä. Näiden lisäksi opiskelija pystyy reflektoimaan digipalveluiden käytännön kehityshaasteita ja mahdollisuuksia.

Siirry alkuun