Palkitsemisen ja suorituskyvyn johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HRL707AS3Y-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 17.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
31 - 60
Koulutus
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus
Opettajat
Johanna Maaniemi
Ryhmät
MALEAF
Johtajuus ja henkilöstövoimavarat, masterit, Pasila
EVENING
Iltaopetus
BLENDED
Monimuotototeutus
ONLINE
Verkkototeutus
Opintojakso
HRL707AS3Y

Arviointiasteikko

H-5

Intro

Tervetuloa tutustumaan palkitsemisen ja suorituksen johtamisen kiinnostavaan ja kiisteltyyn maailmaan. Opit tarkastelemaan palkitsemiseen liittyviä kysymyksiä kriittisesti niin organisaation strategisena kysymyksenä kuin työntekijäkokemukseen vaikuttavana tekijänä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit koostuvat aihepiiriin liittyvistä kirjoista ja / tai artikkeleistä. Kurssin oppimismateriaalit ilmoitetaan kurssin alussa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Ensimmäinen luento pidetään 22.10.2025 klo 17:40 Zoomissa, jolloin ohjeet opintojakson aikataulu ja opintojakson suorittamisen periaatteet käydään tarkemmin läpi. Opintojakson Moodle-sivut aukeavat joitain päiviä ennen ensimmäistä luentoa. Zoom-linkki löytyy kurssin Moodle-sivuilta. Luennot pidetään keskiviikkoisin klo 17:40-20:30 välisenä aikana (Moodlesta löytyvän tarkemman aikataulun mukaisesti).

Kurssi koostuu online-luennoista ja erilaisista oppimistehtävistä. Toteutustavasta riippuen tehtävät ovat joko yksilö- tai ryhmätehtäviä. Tehtävien tarkemmat ohjeet annetaan kurssin alettua.



Osaamistavoitteet

Opintojaksolla tarkastellaan palkitsemista yhtenä organisaation suorituskykyyn vaikuttavan tekijänä. Palkitsemista tarkastellaan erityisesti yksilön motivaation, johtamisen ja organisaation vaikutusten näkökulmista.

Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää palkitsemisen ja suorituksen johtamisen taustalla vaikuttavat teoriat ja pystyy arvioimaan kriittisesti niiden merkitystä käytännön työelämään. Opiskelija hahmottaa palkitsemisen kokonaisuuden osatekijät ja osaa arvioida erilaisten palkitsemistapojen hyötyjä ja haittoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija hahmottaa palkitsemisen toimivuuteen vaikuttavat tekijät ja pystyy soveltamaan niitä kehityskohteiden tunnistamiseen käytännön tilanteissa. Opiskelija tunnistaa palkitsemisen ajankohtaiset trendit ja analysoi niiden merkitystä organisaatioille.

Keskeiset teemat

Palkitseminen osana suorituksen johtamista
Palkitsemisen teoreettinen tausta
Palkitsemisen kokonaisuus, aineelliset ja aineettomat tekijät
Palkitsemisen toimivuuteen vaikuttavat tekijät
Palkitsemisen kehittäminen
Trendit

Työelämäyhteydet

Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Toteutuksiin voi kuulua vierailuluentoja, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan.

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys näkyy käsiteltävien tapausten muodossa, oppikirjoissa, artikkeleissa sekä tehtävissä.

Oppimistehtävät

Kurssi tehtävät ilmoitetaan kurssin alussa

Arviointitavat

Arviointikriteerit

Arviointikriteeri - arvosana 1

Opiskelijan osaaminen vastaa välttävästi opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija tunnistaa joitakin opintojaksolla läpikäytyjä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa niitä suppeasti käytännön työelämän tilanteiden tarkasteluun.

Arviointikriteeri - arvosana 3

Opiskelijan osaaminen vastaa hyvin opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee hyvin opintojaksolla läpikäytyjä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa opintojaksolla opittuja käsitteitä ja teorioita käytännön työelämän tilanteiden analysoitiin.

Arviointikriteeri - arvosana 5

Opiskelijan osaaminen vastaa erinomaisesti opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee syvällisesti opintojaksolla läpikäydyt teoriat, näkökulmat ja käsitteet. Hän soveltaa opintojaksolla opittuja käsitteitä ja teorioita kriittisesti ja perustellusti käytännön työelämän tilanteiden analysointiin ja ratkaisujen tuottamiseen.

Siirry alkuun