Strategisen henkilöstöjohtamisen perusta (5 op)
Toteutuksen tunnus: HRL705AS3Y-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 14.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Pasilan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 30 - 100
- Koulutus
- AVO Avoin ammattikorkeakoulu
- Opettajat
- Olli Kupiainen
- Ryhmät
-
CAMPUSONLINECAMPUSONLINE
-
VIRTUALVirtuaalitoteutus
-
INSTRUCTEDOhjattu virtuaalitoteutus
- Opintojakso
- HRL705AS3Y
Arviointiasteikko
H-5
Intro
Tervetuloa syventämään osaamistasi strategisessa henkilöstöjohtamisessa! Opit, miten toimivat henkilöstökäytännöt voivat olla avainasemassa yrityksen menestyksen kannalta ja miten henkilöstöjohtamisen keinoin vaikutetaan organisaation kulttuuriin ja vastuullisuuteen. Lisäksi opintojaksolla tarkastellaan tiedon ja teknologian roolia nykyaikaisessa henkilöstöjohtamisessa. Opintojakso tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi ja edistää organisaatiosi menestystä henkilöstöjohtamisen keinoin. Tule mukaan hankkimaan oivalluksia kohti vaikuttavampaa henkilöstöjohtamista!
Oppimateriaalit
Oppimateriaalit koostuvat aihepiiriin liittyvistä kirjoista ja / tai artikkeleistä. Kurssin oppimismateriaalit ilmoitetaan kurssin alussa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojakso on 100 % virtuaalikurssi eli se perustuu opiskelijan itsenäiseen opiskeluun. Opintojakso ei sisällä pakollisia tapaamisia tai ryhmätöitä.
Opintojakson Moodlen infosivu aukeavat aukeavat viimeistään, kun opintojakso alkaa. Moodle-sivuilta käy ilmi opintojakson suorittamiseen liittyvät asiat.
Opintojakson alussa opettaja pitää aloitusluennon 22.10. klo 17.40 -19.00. Luento on vapaaehtoinen. Sen tavoite on johdattaa opiskelija opintojakson teemoihin ja opintojakson suorittamiseen. Luennon Teams-linkki löytyy opintojakson Moodle-sivuilta.
Opintojakson osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle kattava kuva strategisesta henkilöstöjohtamisesta. Opiskelija tarkastelee henkilöstöjohtamista ja kehittämistä organisaation toimintaan vaikuttavana kriittisenä menestystekijänä. Opiskelija ymmärtää strategisen henkilöstöjohtamisen taustalla vaikuttavat teoriat ja tunnistaa niiden merkityksen käytännön toimintaan. Opiskelija tutkii organisaatiokulttuurin, vastuullisuuden sekä tiedon ja teknologian roolia strategisessa henkilöstöjohtamisessa ja analysoi niiden vaikutusta todellisissa tilanteissa kehittämislähtöisellä otteella.
Keskeiset teemat
Strategisen henkilöstöjohtamisen taustalla vaikuttavat teoriat ja mallit
Strategisen henkilöstöjohtamisen rooli ja tehtävä
Organisaatiokulttuurin johtaminen
Tiedon ja teknologian rooli henkilöstöjohtamisessa
Vastuullinen henkilöstöjohtaminen
Työelämäyhteydet
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Toteutuksiin voi kuulua vierailuluentoja, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan.
Kansainvälisyys
Kansainvälisyys näkyy käsiteltävien tapausten muodossa, oppikirjoissa, artikkeleissa sekä tehtävissä.
Oppimistehtävät
Oppimistehtävät ilmoitetaan opintojakson alussa
Arviointitavat
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelijan osaaminen vastaa välttävästi opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija tunnistaa joitakin opintojaksolla läpikäytyjä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa niitä suppeasti käytännön työelämän tilanteiden tarkasteluun.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelijan osaaminen vastaa hyvin opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee hyvin opintojaksolla läpikäytyjä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa opintojaksolla opittuja käsitteitä ja teorioita käytännön työelämän tilanteiden analysoitiin.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelijan osaaminen vastaa erinomaisesti opintojakson osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee syvällisesti opintojaksolla läpikäydyt teoriat, näkökulmat ja käsitteet. Hän soveltaa opintojaksolla opittuja käsitteitä ja teorioita kriittisesti ja perustellusti käytännön työelämän tilanteiden analysointiin ja ratkaisujen tuottamiseen.