Tiimityö ja projektiosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HRL001HH1A-3172

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Nina Vallin
Ryhmät
RRB1HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
WORKSTUDY
Work&Study -toteutus
Opintojakso
HRL001HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Kolme tapaamista kevään aikana.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Toteutustavat: Opintojaksoa voidaan periodista riippuen toteuttaa sekä lähi-, blended että virtuaaliopetuksena.

Näyttö: Jos haluat suorittaa opintojakson näytöllä perustuen olemassa olevaan osaamiseesi, ilmoittaudu Pepissä DEMO-toteutukseen. Huomioithan, ettet voi olla silloin millään muulla edellä mainitulla toteutusmuodolla ilmoittautuneena. Näyttö sisältää chatbot-keskustelun ja näyttöesseen kirjoittamisen. Näyttötoteutukset on tarkoitettu opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksokuvauksen mukaiset tiedot ja taidot. He voivat saada opintojaksosuorituksen ja arvioinnin suorittamalla DEMO-toteutuksen tehtävät. DEMO-toteutuksella ei tarjota lainkaan opetusta.

Opinnollistaminen: ei ole mahdollista tässä opintojaksossa.

Intro

Tiimityö on arkipäivää sekä opinnoissa että työelämässä. 1+1 on enemmän kuin 2 silloin kun tiimityö toimii hyvin ja tiimin jäsenten moninaisuus koetaan vahvuutena! Tiimityön taidot on tärkeää opetella jo opintojen alkuvaiheessa, jotta osaat toimia vastuullisena tiimin jäsenenä ja pääset nauttimaan toimivan tiimityön hyödyistä. Opintojaksolla opit mm. asettamaan projektin tavoitteet, kirjoittamaan projektisuunnitelman ja kehittämään tiimityötä. Opit lisää itsestäsi ja muista analysoimalla tiimin toimintatapa- ja tiimiroolitestejä. Ihminen oppii vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Tästä syystä tämän kurssin oppeja tulet tarvitsemaan läpi elämäsi.

Oppimateriaalit

Mäntyneva, Hallittu projekti

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
• toimia tavoitteellisesti ja vastuullisesti monimuotoisissa ja monikulttuurisissa tiimeissä
• kehittää tiimityötä
• työskennellä projektissa
• hyödyntää projektityöhön liittyviä hyviä käytäntöjä, ja osaa huomioida moninaisuuden mahdollisuudet projektityössä

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät

Työelämäyhteydet

Kurssin opetuksessa ja tehtävissä huomioidaan työelämäyhteydet.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutuksella ei ole tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö: Lue lisää https://www.haaga-helia.fi/fi/nayta-osaamisesi

Oppimistehtävät

Tiimityöessee (yksilötehtävä) Projektisuunnitelma ryhmässä tai Oppimisblogi (työpaikan projektiin liittyen) yksilötehtävänä sekä Oppimisreflektio (yksilötehtävä).

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija:
- Osaa kuvata ryhmädynamiikkaa ja erityisesti vastuullisuutta tiimityössä
- Osaa kuvata erilaisia projektityön tapoja ja toteuttaa annettuja projektin tehtäviä

Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija:
- Osaa toimia monimuotoisessa tiimissä vastuullisesti
- Osaa antaa ja vastaanottaa tiimi- ja vertaispalautetta ja arvioida omaa toimintaansa
- Osaa asettaa tavoitteita ja toimia projektissa sovitun mukaisesti
- Osaa käyttää projektihallinnan työkaluja omassa tehtävässään.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija:
- Osaa arvioida tiimin työskentelyn tehokkuutta ja vastuullisuutta
- Osaa palautteen perusteella analysoida tiimin toimintaa ja asettaa itselleen ja tiimille kehittämistavoitteita
- Osaa suunnitella projektin työtehtäviä, seurata aktiivisesti projektin etenemistä sekä arvioida projektin toteutusta

Siirry alkuun