Pohjoismainen ja suomalainen ruokakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS034AS2A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 12.01.2026 - 13.03.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Liisa Wallenius
- Kristiina Adamsson
- Ryhmät
-
RRB5HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
RRB3HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
RR4HA1Ruokatuotanto, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS034AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Blended -toteutus (lähiopetusta ja online). Portfolio osaamisen näyttämiseksi aikaisemmasta ruokamatkailun kehittämistoiminnasta.
Intro
Opit tuntemaan, että ruoka on kulttuuria! Osaat hyödyntää pohjoismaista ja suomalaista ruokaa erilaisissa konteksteissa. Tunnet luonnon, villiruoan ja innovatiivisen kehityksen osana ruokamatkailuamme, suomalainen luonto on sen perusta. Opintojakso sopii sinulle, jos haluat kehittää osaamistasi monivivahteisen suomalaisen ruokakulttuurin parissa.
Oppimateriaalit
Havas, K. & Adamsson, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. Yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, Toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2022/03/Ruokamatkailustrategia-2020-2028-1.pdf. Luettu 9.6.2022. Kylli, R. 2021. Suomen ruokahistoria, suolalihasta sushiin. Gaudeamus. Helsinki. Maa- ja metsätalousministeriö & Business Finland 2022. Finland Toolbox. The Smart Taste of Nature. Luettavissa: https://toolbox.finland.fi/life-society/the-smart-taste-of-nature/. Luettu 6.9.2022. Visit Finland & Haaga-Helia amk 2020. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020. Luettavissa: https://www.hungryforfinland.fi/files/2021/09/ruokamatkailun-tuotesuositukset-2020.pdf. Luettu 9.6.2022. Visit Finland 2021. Kestävän ruokamatkailun opas. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-ruokamatkailun-opas-2021.pdf. Luettu 9.6.2022. Muu opettajien osoittama materiaali.