Ruuan ja juoman yhdistäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS021AS2A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
15.01.2024 - 15.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Terhi Oksanen-Alén
Jari Karjalainen
Ryhmät
RE4HA2
Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS021AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Ke 17.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi
- Maistamisen perusteet, viinit
Ke 24.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Ruuan ja viinin yhdistäminen
Ke 31.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Annos- ja Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
- Makurata; Alkuruoka ja viini
Ke 7.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
Ke 14.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Viinit ja juusto, luento
- Makurata: juustot ja viini
- Makurata: Jälkiruoat ja viini
Ke 28.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Olut ja ruoka
Ke 6.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Tee ja ruoka
Ke 13.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Ryhmätehtävien esitykset
- Opintojakson palautekeskustelut ja reflektointi

Intro

Ruoan ja juoman yhdistäminen alkeista kokeellisempaan ja kokemuksellisempaan elämykseen.

Oppimateriaalit

Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

Oppimistehtävät

Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä: menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
Oppimispäiväkirja ja osaamisen reflektointi (yksilötyö)

Arviointitavat

Perusmakutehtävä 10%
Menu ja juomasuositus 25%
Tuntitehtävät, harjoitukset ja oppimispäiväkirja 65%

Siirry alkuun