Ruuan ja juoman yhdistäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS021AS2A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 15.03.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
RE4HA2Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS021AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Ke 17.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi
- Maistamisen perusteet, viinit
Ke 24.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Ruuan ja viinin yhdistäminen
Ke 31.1. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Annos- ja Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
- Makurata; Alkuruoka ja viini
Ke 7.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
Ke 14.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Viinit ja juusto, luento
- Makurata: juustot ja viini
- Makurata: Jälkiruoat ja viini
Ke 28.2. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Olut ja ruoka
Ke 6.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Tee ja ruoka
Ke 13.3. klo 8.30- 14.00 Hartwall -luokka ja Opetuskeittiö
- Ryhmätehtävien esitykset
- Opintojakson palautekeskustelut ja reflektointi
Intro
Ruoan ja juoman yhdistäminen alkeista kokeellisempaan ja kokemuksellisempaan elämykseen.
Oppimateriaalit
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Oppimistehtävät
Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä: menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
Oppimispäiväkirja ja osaamisen reflektointi (yksilötyö)
Arviointitavat
Perusmakutehtävä 10%
Menu ja juomasuositus 25%
Tuntitehtävät, harjoitukset ja oppimispäiväkirja 65%