Syventävä viinikurssi (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS014AS3A-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 22.03.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.03.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Jouko Mykkänen
- Ryhmät
-
RE4HA1Restonomi, päivä, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS014AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Luennot lukujärjestyksen mukaisesti. Lisäksi opiskelijan on varattava aikaa luennoille valmistutumiseen perehtymällä ennakkoon annettuhin aiheisiin sekä tehtävien tekemiseen.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhmätöitä sekä aistinvaraista arviointia. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla pääset kehittämään viiniosaamistasi oikein syvällisesti. Maisteluiden (80-100 viiniä) avulla sinusta tulee lähes ammattilainen viinien ominaisuuksien ja laadun kuvailussa ja selittämisessä. Saat kattavan tietopaketin eri rypälelajikkeista ja osaat sijoittaa viinit kartalle perehtymällä viinimaailman keskeisiin viinialueisiin. Puna- ja valkoviinien lisäksi esillä ovat roseet, kuohuviinit ja väkevät viinit.
Ymmärrys viineistä antaa sinulle hyvän pohjan käsitellä niiden kaupallisia ulottuvaisuuksia. Pääset tällä kurssilla perehtymään niin maahantuontiyrityksen kuin ravintolayrityksen viinien myynnin ja markkinoinnin saloihin.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan myöhemmin
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tällä opintojaksolla pääset kehittämään viiniosaamistasi oikein syvällisesti. Maisteluiden (80-100 viiniä) avulla sinusta tulee lähes ammattilainen viinien ominaisuuksien ja laadun kuvailussa ja selittämisessä. Saat kattavan tietopaketin eri rypälelajikkeista ja osaat sijoittaa viinit kartalle perehtymällä viinimaailman keskeisiin viinialueisiin. Puna- ja valkoviinien lisäksi esillä ovat roseet, kuohuviinit ja väkevät viinit.
Ymmärrys viineistä antaa sinulle hyvän pohjan käsitellä niiden kaupallisia ulottuvaisuuksia. Pääset tällä kurssilla perehtymään niin maahantuontiyrityksen kuin ravintolayrityksen viinien myynnin ja markkinoinnin saloihin.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö: Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Ilmoitetaan myöhemmin
Arviointitavat
Kurssi suoritetaan laajahkoilla tuntikohtaisten tehtävillä. Erillinen 2 viinin sokkomaistelutentti.