Syventävä viinikurssi (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS014AS3A-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 16.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Jouko Mykkänen
Ryhmät
REB3PC1
Restonomi, monimuoto, 3. lukukausi, Porvoo
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
REB3HA2
Restonomi, monimuoto, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
REB3HA1
Restonomi, monimuoto, 3. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
REB4PC1
Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Porvoo
Opintojakso
HOS014AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

HUOM! Kurssille on ennakkotehtävä, joka on palautettava ennnen 1. luentoa.
Hanki siis kurssikirja hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Luennot: viikot 43, 46, 49 maanantaisin ja tiistaisin.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhmätöitä sekä aistinvaraista arviointia. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset kehittämään viiniosaamistasi oikein syvällisesti. Maisteluiden (80-100 viiniä) avulla sinusta tulee lähes ammattilainen viinien ominaisuuksien ja laadun kuvailussa ja selittämisessä. Saat kattavan tietopaketin eri rypälelajikkeista ja osaat sijoittaa viinit kartalle perehtymällä viinimaailman keskeisiin viinialueisiin. Puna- ja valkoviinien lisäksi esillä ovat roseet, kuohuviinit ja väkevät viinit.
Ymmärrys viineistä antaa sinulle hyvän pohjan käsitellä niiden kaupallisia ulottuvaisuuksia. Pääset tällä kurssilla perehtymään niin maahantuontiyrityksen kuin ravintolayrityksen viinien myynnin ja markkinoinnin saloihin.

Oppimateriaalit

Pakollinen kirja: Understanding wines : explaining style and quality : an accompaniment to WSET® Level 3 Award in Wines

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Kurssikirjallisuuteen perehtyminen, luennot ja maistelut

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssisuoritus:
Tehtävät (80%) ja maistelutentti (20%)

Oppimistehtävät

Esseemuotoiset oppimistehtävät, tästä tarkemmin Moodlessa.
HUOM! Kurssille on ennakkotehtävä, joka on palautettava ennnen 1. luentoa

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun