Ravintola pop-up (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS012AS2A-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 23.03.2026 - 15.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Ville Parkkinen
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RR2HA1Ruokatuotanto, päivä, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- HOS012AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opetus tiistaisin klo 11.00-13.45 ja perjantaisin 8.00-10.45
Lukujärjestykseen merkityn opetuksen lisäksi pop up -projektin toteutukseen liittyvät tuotetestaukset, esivalmistelut ja valmistelut pop up-toteutuksen edellyttämän aikataulun mukaisesti.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1) Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Oletko miettinyt ja ideoinut omaa ravintolaa ja ruokatuotteen toteutuksen testaamista? Tällä opintojaksolla suunnittelet ja toteutat yksin tai ryhmässä Pop-up ravintolaprojektin kampuksella tai sovitussa ympäristössä. Kurssi mahdollistaa oman liikeidean prosessien nopean testaamisen, toteutuksen analysoinnin sekä kehittämistoimet asiakkaiden kanssa.
Oppimateriaalit
Moodlesivuilla olevat materiaalit
Täydentävänä materiaalina
Ruoanvalmistuksen käsikirja. (Lehtinen, Peltonen, Talvinen)
Kokin käsikirja
Modernist cuisine
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus teorialuokassa ja opetuskeittiössä
Projektimainen oppiminen
Ryhmäprosessi
Työelämäyhteydet
Pop up-projekti toteutetaan kampuksen ulkopuolisen tahon toimeksiannosta.
Lähiopetuksessa vierailee yrityspartnerin edustaja
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Ryhmäprosessin suunnittelu
Pop up -projektin suunnittelu ja käytännön toteutus
Toteutuksen raportointi
Toteutuksen arviointi