Vastuullinen ruokatuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS011AS3A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Ville Parkkinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RR5HA1
Ruokatuotanto, päivä, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
HOS011AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

AIKATAULU, muutokset mahdollisia

Keskiviikkoisin 14.00-16.45 luokassa L402
Perjantaisin 11.00-13.45 luokassa L402

Vastuullisuus

20.8 Opintojakson esittely ja tavoitteet

Ennakkotehtävän purku

Luento: Global - vastuullisuus

22.8 Luento: Local- Suomi vastuullisuus & vastuullisen liiketoiminnan periaatteet

Tuntitehtävä: Miksi vastuullisuus on tärkeä kannattavalle liiketoiminalle?

Vastuullisuusnäkökulmat

27.8. Luento: ympäristövastuu & taloudellinen vastuu

29.8. Luento: sosiaalinen vastuu

Vastuullisuusohjelma

3.9. Luento Vastuullisen liiketoiminnan periaatteet ruokapalvelussa

Tuntitehtävä: Mikä on olennaista vastuullisuusmittareiden laadinnassa?

5.9. Yrityspuheenvuoro Kotipizza

Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 1 esittely: Vastuullisuusohjelman laatiminen ja ryhmäytyminen.
10.9. Tuntitehtävä: KPI toimintasuunnitelma, Case-tehtävä osa 1 itsenäistä tekemistä


12.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuusohjelman Case-tehtävä osa 1 esittelyt johtoryhmälle & opponointi

Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 2 esittely: Yrityksen vastuullisuustoimenpiteiden implementoinnin suunnittelu

Vastuullisjohtaminen

17.9. Luento: vastuullisuusjohtaminen

19.9. Opintojaksotehtävä: Vastuullisuus johtaminen Case-tehtävä osa 2 - esitykset & opponointi

Opintojaksotehtävä Case-tehtävä osa 3 esittely: Vastuullisuusraportin laatiminen

Hävikkiviikko 22-28.9.



Vastuullisuusraportointi

1.10. Luento: Vastuullisuusraportointi

Yritysvastuun merkitys yrityksen imagoon ja liiketoimintaan

3.10. Opintojaksotehtävä Vastuullisuusraporttien Case-tehtävä osa 3 esittely & opponointi



Vastuullisuusarviointi

8.10. Vastuullisuus ja ravintolatoimiala kokonaisuus

Yrityspuheenvuoro ISS
Kiertotalous
10.10. Kurssin päätyös ja opintojaksopalaute. Oman oppimisen arviointi.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset perehtymään syvällisesti ruoka- ja ravintola-alan vastuullisuuteen sekä sen merkitykseen osana kannattavaa liiketoimintaa. Lisäksi tutustut vastuullisuusviestintään ruoka-alalla.

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot, ryhmätehtävät, case-tehtävät, yritysvierailut

Työelämäyhteydet

Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ei tenttiä

Kansainvälisyys

Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat kansainvälisiä

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Itsenäinen orientaatiotehtävä - kirjallinen essee.
Tuntiaktiviteetti pienryhmissä: Miksi vastuullisuus on tarkeää liiketoiminassa

Casetehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma starategisten
Oppimispäiväkirja
Casetehtävä 2. Vastuullisuusjohtaminen
Casetehtävä. 3 Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät

Arviointitavat

Arviointi 1-5

Siirry alkuun