Ruoka ja ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS011AS2A-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 17.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Saija Laitinen
Ryhmät
RRB2HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
WORKSTUDY
Work&Study -toteutus
Opintojakso
HOS011AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opintojaksolla on kolme tapaamiskertaa:
21.10. klo 11-13.45
11.11. klo 11-13.45
2.12. klo 11-13.45

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruoka ja ravitsemus -opintojaksolla käsitellään ravitsemusta kattavasti monesta näkökulmasta! Opintojakson myötä pääset perehtymään ruoankäyttöön ja ravitsemukseen yksilötasosta kansalliselle tasolle.

Oppimateriaalit

Suomeksi
Valtion ravitsemusneuvottelukunta & Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2024. Kestävää terveyttä ruoasta.
– kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Luettavissa:https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-408-405-5 Luettu: 18.3.2025.

Muu Moodlessa osoitettu aineisto.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Work&Study:
Opiskelija kerryttää osaamisen työpaikallaan ja todentaa sen toteutuksen lopussa näytöllä.

Työelämäyhteydet

Opiskelija kerryttää osaamisen työpaikallaan ja todentaa sen toteutuksen aikana.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö tai contact.

Oppimistehtävät

Ruokavalion arviointi Ravitsemusnavigaattorin avulla.

Uutisanalyysi, jossa perehdytään ajankohtaisiin ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyviin uutisartikkeleihin.

Näyttötehtävä, jossa suunnitellaan ravitsemuksellisesti monipuolisia aterioita erityistarpeet ja eri ruokavaliot huomioon ottaen.

Arviointitavat

Kaikki opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.

Ravitsemusnavigaattori 30 p.

Uutisanalyysi 20 p.

Näyttötehtävä 50 p.


Koko opintojakson arviointi:

40–59 pistettä: arvosana 1

60–69 pistettä: arvosana 2

70–79 pistettä: arvosana 3

80–89 pistettä: arvosana 4

90–100 pistettä: arvosana 5

Siirry alkuun