Ruoka ja ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS011AS2A-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Mirjami Willman
- Saija Laitinen
- Ryhmät
-
RRB2HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
WORKSTUDYWork&Study -toteutus
- Opintojakso
- HOS011AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opintojaksolla on kolme tapaamiskertaa:
21.10. klo 11-13.45
11.11. klo 11-13.45
2.12. klo 11-13.45
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruoka ja ravitsemus -opintojaksolla käsitellään ravitsemusta kattavasti monesta näkökulmasta! Opintojakson myötä pääset perehtymään ruoankäyttöön ja ravitsemukseen yksilötasosta kansalliselle tasolle.
Oppimateriaalit
Suomeksi
Valtion ravitsemusneuvottelukunta & Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2024. Kestävää terveyttä ruoasta.
– kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Luettavissa:https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-408-405-5 Luettu: 18.3.2025.
Muu Moodlessa osoitettu aineisto.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Work&Study:
Opiskelija kerryttää osaamisen työpaikallaan ja todentaa sen toteutuksen lopussa näytöllä.
Työelämäyhteydet
Opiskelija kerryttää osaamisen työpaikallaan ja todentaa sen toteutuksen aikana.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö tai contact.
Oppimistehtävät
Ruokavalion arviointi Ravitsemusnavigaattorin avulla.
Uutisanalyysi, jossa perehdytään ajankohtaisiin ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyviin uutisartikkeleihin.
Näyttötehtävä, jossa suunnitellaan ravitsemuksellisesti monipuolisia aterioita erityistarpeet ja eri ruokavaliot huomioon ottaen.
Arviointitavat
Kaikki opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti.
Ravitsemusnavigaattori 30 p.
Uutisanalyysi 20 p.
Näyttötehtävä 50 p.
Koko opintojakson arviointi:
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistettä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5