Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 17.10.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Ville Parkkinen
Jari Karjalainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS010AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus keskiviikkoisin klo 8.30-13.45

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.

Oppimateriaalit

Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

Työelämäyhteydet

Case-esimerkkejä työelämästä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Laatutentti
Prosessit -tentti

Päivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud

Oppimistehtävät

2 tenttiä
Toimeksianto ja sen raportointi

Arviointitavat

Pisterajat koko opintojaksolle

40–59 pistettä: arvosana 1

60–69 pistettä: arvosana 2

70–79 pistetä: arvosana 3

80–89 pistettä: arvosana 4

90–100 pistettä: arvosana 5

Go back to top of page