Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.06.2024 - 18.10.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.10.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Ville Parkkinen
- Jari Karjalainen
- Sakari Ketolainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS010AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opetus tapahtuu keskiviikkoisin klo 8.00-13.45 luokassa G314
Keittiöpäivinä Opetuskeittiö Nuijamiehessä sekä Hartwall-luokassa
Muutokset aikatauluun ja tilaan mahdollisia.
vko 1
23.10.2024 08.30 - 13.45
Opintojakson ja tehtävien esittely
Laatu, omavalvonta, laadunhallintajärjestelmät
vko 2
30.10.2024 08.30 - 13.45
Ruokatuotantoprosessi
Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi
vko 3
06.11.2024 08.30 - 13.45
Ruokatuotantoprosessin havainnointi ja mallintaminen, oma työpaikka tai muu valittu keittiöympäristö
vko 4
13.11.2024 08.30 - 13.45
Ruokalistasuunnittelu ja menuanalyysi
Keittiö- ja laitesuunnittelu
vko 5
20.11.2024 08.30 - 13.45
Keittiö- ja laitesuunnittelu
Ostotoiminta
vko 6
27.11.2024 08.30 - 13.45
Prosessiharjoitus opetuskeittiössä
vko 7
04.12.2024 08.30 - 13.45
Prosessiharjoitus Caffelissa
vko 8
11.12.2024 08.30 - 13.45
Tentti
Opintojaksotehtävien esitykset
Yhteenveto ja palautteet
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Työelämäyhteydet
Case-esimerkkejä työelämästä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Laatutentti
Prosessit -tentti
Päivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud
Oppimistehtävät
2 tenttiä
Toimeksianto ja sen raportointi