Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 18.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Ville Parkkinen
Jari Karjalainen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS010AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus tapahtuu keskiviikkoisin klo 8.00-13.45 luokassa G314

Keittiöpäivinä Opetuskeittiö Nuijamiehessä sekä Hartwall-luokassa



Muutokset aikatauluun ja tilaan mahdollisia.

vko 1

23.10.2024 08.30 - 13.45

Opintojakson ja tehtävien esittely

Laatu, omavalvonta, laadunhallintajärjestelmät

vko 2

30.10.2024 08.30 - 13.45

Ruokatuotantoprosessi

Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi

vko 3

06.11.2024 08.30 - 13.45

Ruokatuotantoprosessin havainnointi ja mallintaminen, oma työpaikka tai muu valittu keittiöympäristö



vko 4

13.11.2024 08.30 - 13.45

Ruokalistasuunnittelu ja menuanalyysi

Keittiö- ja laitesuunnittelu

vko 5

20.11.2024 08.30 - 13.45

Keittiö- ja laitesuunnittelu

Ostotoiminta

vko 6

27.11.2024 08.30 - 13.45

Prosessiharjoitus opetuskeittiössä

vko 7

04.12.2024 08.30 - 13.45

Prosessiharjoitus Caffelissa

vko 8

11.12.2024 08.30 - 13.45

Tentti

Opintojaksotehtävien esitykset

Yhteenveto ja palautteet

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.

Oppimateriaalit

Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

Työelämäyhteydet

Case-esimerkkejä työelämästä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Laatutentti
Prosessit -tentti

Päivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud

Oppimistehtävät

2 tenttiä
Toimeksianto ja sen raportointi

Go back to top of page