Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
12.06.2023 - 20.10.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.10.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Ville Parkkinen
Jari Karjalainen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS010AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

vko 1 Keskiviikko 25.10. klo 9.00–14.00 G315
Opintojakson ja tehtävien esittely
Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
Ruokalistasuunnittelu ->
Menuanalyysi/Menu engineering
Alustavat tiedot toimeksiannosta

vko 2 Keskiviikko 1.11. klo 9.00–14.00 G315

9.00-11.30
Omavalvonta
Asiakasturvallisuus ja Chefstein

12.00-14.00
Jamix-tuotannonohjaus
RMenu tehtävänanto/Tuntitehtävä
Ryhmäytyminen ja opintojaksotehtävän tarkka toimeksianto

vko 3 Tiistai 7.11. Klo 11.00-13.45
Tuotetestaus opetuskeittiössä

Keskiviikko 8.11. klo 9.00–14.00 G315

9.00-11.30 Laatu ja laadunhallintajärjestelmät
12.00-14.00 Keittiösuunnittelu ja laitteet

Perjantai 10.11. Klo 8.00-16.00
Tuotetestauksia opetuskeittiössä

vko 4 Keskiviikko 15.11. klo 9.00–14.00 Opetuskeittiö
Tuotetestaukset ja maistatus toimeksiantajalle


vko 5 Keskiviikko 22.11. klo 9.00–14.00 G315
9.00-11.30 Palvelun laatu
12.00-14.00 Tuotteen valmistusaste

vko 6

Maanantai 27.11.
Tilaisuus 1 esivalmistelut

Tiistai 28.11.
Tilaisuus 1 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)

Keskiviikko 29.11.
Tilaisuus 2 esivalmistelu

Torstai 30.11.
Tilaisuus 2 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)

vko 7 Keskiviikko 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA, Tunnit siirretty opintojaksotehtävän esivalmistelun ja toteutuksen yhteyteen

vko 8 Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30

Keskiviikko 13.12. Klo 9.00-14.00 G315
Ostotoiminta
Ruokatuotannon prosessitentti
Opintojaksotehtävän esitykset
Palautekeskustelut

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.

Oppimateriaalit

Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

Työelämäyhteydet

Case-esimerkkejä työelämästä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30
Keskiviikko 13.12. Prosessit-tentti

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Ota tarvittaessa yhteyttä osaamista ohjaavaan opettajaan

Oppimistehtävät

2 tenttiä
Toimeksianto ja sen raportointi

Go back to top of page