Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 12.06.2023 - 20.10.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.10.2023 - 15.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Ville Parkkinen
- Jari Karjalainen
- Sakari Ketolainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS010AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
vko 1 Keskiviikko 25.10. klo 9.00–14.00 G315
Opintojakson ja tehtävien esittely
Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
Ruokalistasuunnittelu ->
Menuanalyysi/Menu engineering
Alustavat tiedot toimeksiannosta
vko 2 Keskiviikko 1.11. klo 9.00–14.00 G315
9.00-11.30
Omavalvonta
Asiakasturvallisuus ja Chefstein
12.00-14.00
Jamix-tuotannonohjaus
RMenu tehtävänanto/Tuntitehtävä
Ryhmäytyminen ja opintojaksotehtävän tarkka toimeksianto
vko 3 Tiistai 7.11. Klo 11.00-13.45
Tuotetestaus opetuskeittiössä
Keskiviikko 8.11. klo 9.00–14.00 G315
9.00-11.30 Laatu ja laadunhallintajärjestelmät
12.00-14.00 Keittiösuunnittelu ja laitteet
Perjantai 10.11. Klo 8.00-16.00
Tuotetestauksia opetuskeittiössä
vko 4 Keskiviikko 15.11. klo 9.00–14.00 Opetuskeittiö
Tuotetestaukset ja maistatus toimeksiantajalle
vko 5 Keskiviikko 22.11. klo 9.00–14.00 G315
9.00-11.30 Palvelun laatu
12.00-14.00 Tuotteen valmistusaste
vko 6
Maanantai 27.11.
Tilaisuus 1 esivalmistelut
Tiistai 28.11.
Tilaisuus 1 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)
Keskiviikko 29.11.
Tilaisuus 2 esivalmistelu
Torstai 30.11.
Tilaisuus 2 toteutus (Aikataulu toimeksiannon edellyttämällä tavalla)
vko 7 Keskiviikko 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA, Tunnit siirretty opintojaksotehtävän esivalmistelun ja toteutuksen yhteyteen
vko 8 Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30
Keskiviikko 13.12. Klo 9.00-14.00 G315
Ostotoiminta
Ruokatuotannon prosessitentti
Opintojaksotehtävän esitykset
Palautekeskustelut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Työelämäyhteydet
Case-esimerkkejä työelämästä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tiistai 12.12. Laatutentti 11.30-12.30
Keskiviikko 13.12. Prosessit-tentti
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Ota tarvittaessa yhteyttä osaamista ohjaavaan opettajaan
Oppimistehtävät
2 tenttiä
Toimeksianto ja sen raportointi