Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS008AS3A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Nina Niemi
- Pekka Heikkilä
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS008AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähiopetus Haagan kampuksella tiistaisin
Intro
Tämän opintojakson suorittanut osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintaympäristöä, hyödyntää alan dataa ja tutkimustietoa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen (RM=Revenue Management) periaatteita liiketoiminnassa ja käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa arvioida, analysoida ja soveltaa tunnuslukuja sekä mittareita.
Oppimateriaalit
Opettajien materiaalit
Revenue Management kirjallisuus ja artikkelit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus Haagan kampuksella
Yksilötehtäviä ja ryhmätyötä
Työelämäyhteydet
Esimerkkejä alan yrityksistä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Monivalinta etätehtävä laskentaosuudesta Moodlessa, ei uusintamahdollisuutta
Kansainvälisyys
Kansainvälisiä alan esimerkkejä ja artikkeleita
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi näyttö –menettelystä.
Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
Monivalinta etätehtävä laskentaosuudesta Moodlessa 24%
Excel etätehtävä laskentaosuudesta 26%
Soveltava RM tehtävä 50%
Arviointitavat
Monivalinta etätentti laskentaosuudesta max 24 p
Excel etätehtävä laskentaosuudesta max 26 p
Soveltava RM tehtävä max 50 p
Max yhteensä 100 p
Arvioidaan asteikolla 1 - 5 seuraavan arviointitaulukon mukaisesti:
40-54 p. = 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5