Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS008AS3A-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 12.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Nina Niemi
Pekka Heikkilä
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
REB4HA2
Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
BLENDED
Monimuotototeutus
REB4HA1
Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
HOS008AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähiopetus Haagan kampuksella tiistaisin

Intro

Tämän opintojakson suorittanut osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintaympäristöä, hyödyntää alan dataa ja tutkimustietoa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen (RM=Revenue Management) periaatteita liiketoiminnassa ja käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa arvioida, analysoida ja soveltaa tunnuslukuja sekä mittareita.

Oppimateriaalit

Opettajien materiaalit
Revenue Management kirjallisuus ja artikkelit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus Haagan kampuksella
Yksilötehtäviä ja ryhmätyötä

Työelämäyhteydet

Esimerkkejä alan yrityksistä
Työkaluja kuten Benchmarking Alliance

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Monivalinta etätentti laskentaosuudesta Moodlessa, tehtävä 17.5.2024 mennessä

Kansainvälisyys

Kansainvälisiä esimerkkejä ja artikkeleita

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT ja opinnollistaminen

Oppimistehtävät

Monivalinta etätentti laskentaosuudesta Moodlessa 25%
Excel etätehtävä laskentaosuudesta 25%
Soveltava RM tehtävä 50%

Arviointitavat

Monivalinta etätentti laskentaosuudesta max 25 p
Excel etätehtävä laskentaosuudesta max 25 p
Soveltava RM tehtävä max 50 p
Max yhteensä 100 p

Arvioidaan asteikolla 1 - 5 seuraavan arviointitaulukon mukaisesti:

40-54 p. = 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

Siirry alkuun