Majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan tuottojohtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS008AS3A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 12.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Nina Niemi
- Pekka Heikkilä
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
REB4HA2Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
REB4HA1Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- HOS008AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähiopetus Haagan kampuksella tiistaisin
Intro
Tämän opintojakson suorittanut osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintaympäristöä, hyödyntää alan dataa ja tutkimustietoa. Osaa soveltaa tuottojohtamisen (RM=Revenue Management) periaatteita liiketoiminnassa ja käyttää tuottojohtamisen työkaluja. Osaa arvioida, analysoida ja soveltaa tunnuslukuja sekä mittareita.
Oppimateriaalit
Opettajien materiaalit
Revenue Management kirjallisuus ja artikkelit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus Haagan kampuksella
Yksilötehtäviä ja ryhmätyötä
Työelämäyhteydet
Esimerkkejä alan yrityksistä
Työkaluja kuten Benchmarking Alliance
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Monivalinta etätentti laskentaosuudesta Moodlessa, tehtävä 17.5.2024 mennessä
Kansainvälisyys
Kansainvälisiä esimerkkejä ja artikkeleita
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT ja opinnollistaminen
Oppimistehtävät
Monivalinta etätentti laskentaosuudesta Moodlessa 25%
Excel etätehtävä laskentaosuudesta 25%
Soveltava RM tehtävä 50%
Arviointitavat
Monivalinta etätentti laskentaosuudesta max 25 p
Excel etätehtävä laskentaosuudesta max 25 p
Soveltava RM tehtävä max 50 p
Max yhteensä 100 p
Arvioidaan asteikolla 1 - 5 seuraavan arviointitaulukon mukaisesti:
40-54 p. = 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5