Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 30.07.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 1 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia
Työelämäyhteydet
DEMO opiskelijan aikaisempi omakohtainen kokemus.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Lähiopetukseen osallistuminen.
Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi näyttö –menettelystä.
Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
1. Tehtävä, jonka tavoite on pohtia esihenkilötyön trendejä, haasteita ja vastuita. Opiskelija etsii aiheisiin liittyviä lähteitä; artikkeleita, blogeja, podcasteja, kirjoja sekä peilaa omakohtaiseen kokemukseensa. Yhteenvedossa opiskelija käsittelee neljää eri johtamisen teemaa viitaten lähteisiin. Raportti on noin 5 sivua pitkä ja arvioidaan asteikolla 1-5. Tehtävän painoarvo on 50% arvosanasta.
2. Tehtävä, jonka tavoite on osoittaa osaamista palveluliiketoiminnan analyysistä,ennakoinnista ja suunnittelusta operatiivisella tasolla. Kaksiosainen kehittämistehtävä tehdään viitaten omaan työpaikkaan tai itselleen tuttuun yritykseen. Tehtävä arvioidaan asteikolla 1-5 ja sen painoarvo on 50% arvosanasta.
Arviointitavat
Näyttö eli DEMO arvioidaan asteikolla 1-5.