Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3007

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
23.03.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Thomas Kingelin
Hanna Rinne
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
REB4HA2
Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 2
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS007AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Periodi ja 1 ja 2 lukujärjestyksen mukaisesti.

Intro

Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
Ryhmäkeskustelu.

Työelämäyhteydet

Moodlen materiaali.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT, anotaan ennakkoon.
Work & Study, sovitaan erikseen OSO:n kanssa.

Oppimistehtävät

Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.

Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.

Tehtävä 2:

Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.


40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

Arviointitavat

Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.

Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.

Tehtävä 2:

Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.


40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

Siirry alkuun