Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Nina Niemi
- Hanna Rinne
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
REB4HA1Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
REB1HA3Restonomi, monimuoto HH160, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
-
REB2HA3Restonomi, monimuoto HH160, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
- Opintojakso
- HOS007AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Periodi j2 lukujärjestyksen mukaisesti.
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
Ryhmäkeskustelu.
Työelämäyhteydet
Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, niin ota yhteys Osoon tai opintojakson vastuuopettajaan
Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5
Arviointitavat
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5