Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3005

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
23.03.2026 - 15.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Nina Niemi
Hanna Rinne
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
REB4HA1
Restonomi, monimuoto, 4. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
REB1HA3
Restonomi, monimuoto HH160, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 3
Opintojakso
HOS007AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Periodi ja 1 ja 2 lukujärjestyksen mukaisesti.

Intro

Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.

Oppimateriaalit

Moodlen materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
Ryhmäkeskustelu.

Työelämäyhteydet

Kaikki esimerkit ovat työelämälähtöisiä ja toteutus voi sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Kansainvälisyys

Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, niin ilmoittaudu HOS007AS3A-3008 Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen Pepissä ja ota yhteys opettajaan.

Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

Oppimistehtävät

Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.

Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.

Tehtävä 2:

Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.


40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

Arviointitavat

Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.

Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.

Tehtävä 2:

Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.


40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5

Siirry alkuun