Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
- 23.03.2026 - 15.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Nina Niemi
- Hanna Rinne
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS007AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Periodi ja 1 ja 2 lukujärjestyksen mukaisesti.
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
Ryhmäkeskustelu.
Työelämäyhteydet
Kaikki esimerkit ovat työelämälähtöisiä ja toteutus voi sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Näyttö: Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, niin ilmoittaudu HOS007AS3A-3008 Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen Pepissä ja ota yhteys opettajaan.
Opinnollistaminen (Work & Study): Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Oppimistehtävät
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5
Arviointitavat
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5