Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.06.2024 - 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.08.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Nina Niemi
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS007AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Periodi ja 1 ja 2 lukujärjestyksen mukaisesti.
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja ohjaus Haagan kampuksella.
Itsenäinen lukeminen ja kirjoittaminen.
Ryhmäkeskustelu.
Työelämäyhteydet
Moodlen materiaali.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Kansainvälisyys
Kotimainen ja kansainvälinen toimintaympäristö.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT, anotaan ennakkoon.
Work & Study, sovitaan erikseen OSO:n kanssa.
Oppimistehtävät
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5
Arviointitavat
Arvioitavat tehtävät, yhteensä 100 pistettä.
Tehtävä 1. Ryhmäkeskustelu 20 pistettä.
Tehtävä 2:
Osa 1. Analyysi nykytilasta ja kehityskohteiden tunnistaminen: konsepti, operatiiviset tunnusluvut, mittarit ja viestintä. 40 pistettä.
Osa 2. Kehitysehdotus: Ketterä uudistaminen lean menetelmiä hyödyntäen 40 pistettä.
40-54 p. = arvosana 1, 55-66 p.= 2, 67-78 p.= 3, 79-90 p. = 4, 91-100 p. = 5