Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS007AS3A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2024 - 12.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 15.01.2024 - 17.05.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Nina Niemi
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS007AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähiopetus klo 14.00-16.45
15.tammikuu, kurssin aloitus ja tehtävien esittely
12.helmikuu, ennakointi, prosessit, konseptit
11.maaliskuu, operatiiviset tunnusluvut ja viestintä
8.huhtikuu, kehitysmenetelmänä Lean
6.toukokuu, tehtävän purku ja sparras
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Oppimateriaalit
Oppimisalustan aineistot
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja tehtävät
Vierailuluennot
Liikeidean mukainen ennakointi ja suunnittelu
Ymmärtää tunnuslukuja ja hyödyntää niitä liiketoiminnassa.
Työelämäyhteydet
Vierailijaluennot
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä
Kansainvälisyys
Alan esimerkit ja materiaalit
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Work & Study ja näyttö
Oppimistehtävät
Tehtävä omalla työpaikalle/parityö
Osa 1: Analyysi; liikeidea, konsepti, operatiiviset tunnusluvut ja viestintä - nykytila
Osa 2: Kehitysehdotus
Arviointitavat
Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
90–100 pistettä 5
80–89 pistettä 4
70 - 79 pistettä 3
60 - 69 pistettä 2
50 - 59 pistettä 1