Palvelu, tuote ja laatu (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS007AS2A-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.06.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Hanna Rinne
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS007AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opintojaksolla on kuusi (6) lähitapaamiskertaa

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Näyttö-prosessin aloittaminen

Lähetä sähköpostia vastuuopettajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen opettaja LinkedIn-verkostoosi.

Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät


Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi liiketoiminnan palveluiden, tuotteiden ja laadun keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.

Intro

Tällä opintojaksolla pääset syventymään majoitus- ja ravintola-alan trendeihin, konsepteihin ja liiketoimintaympäristöön. Ymmärrät palvelun, tuotteen ja laadun merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Pääset pureutumaan alan ansaintaperiaatteisiin, kannattavuuslaskelmiin ja tunnuslukuin. Lisäksi kurssi avaa asiakasymmärryksen ja asiakaslähtöisyyden tärkeyden liiketoiminnassa.

Oppimateriaalit

Kirjallisuusluettelo, videomateriaalit, artikkelit ja luentoesitykset löytyvät opintojakson Moodle-sivuilta

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen. Intensiiviviikon aikana tehdään ohjatusti harjoituksia yksin, parin kanssa tai ryhmätyönä

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija:
Osaa analysoida ja kehittää majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintamalleja.
Ymmärtää palvelun, tuotteiden ja laadun merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä
Osaa suunnitella kannattavia tuotteita ja palveluita asiakaslähtöisesti seuraten toimintaympäristöä.
Osaa tunnistaa erilaisia ansaintaperiaatteita ja voi perustella niillä kannattavat päätökset majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksessa.

Työelämäyhteydet

Kaikki opintojakson esimerkit ovat työelämälähtöisiä. Toteutus voi sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Kansainvälisyys

Toteutuksen aineistot ja harjoituksissa käytetyt esimerkit ovat osittain myös kansainvälisiä

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Näyttö

Oppimistehtävät

Tehtävä 1. Liiketoimintamallit ja niiden analysointi

Tehtävä 2. Trendit ja niiden vaikutus liiketoimintaan

Tehtävä 3. Kannattavien ja asiakaslähtöisten tuotteiden kehittäminen

Tehtävä 4. Palvelualan liiketoiminnan perustunnusluvut

Lisäksi opintojaksolla arvioidaan neljä (4) tuntitehtävää, jotka vaativat läsnäolon tunnilla.

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Kokonaisarvosana määräytyy seuraavalla tavalla:

50 p tai alle 0 hylätty

51 – 60 p 1 välttävä

61 – 70 p 2 tyydyttävä

71 – 80 p 3 hyvä

81 – 90 p 4 kiitettävä

91 – 100 p 5 erinomainen

Go back to top of page