Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS006AS2A-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.08.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 18.08.2025 - 30.07.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 1 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Intro
Tällä kurssilla perehdytään majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristöön (toimijat, liikeideat ja tunnusluvut). Tutustutaan majoitus- ja ravintola-alan käsitteistöön, tilastoihin ja alan lainalaisuuksiin. Opit oikein resurssoidun työvuorolistan tekemisen, josta on paljon hyötyä tulevaisuudessa. Kurssi paneutuu myös vastuullisuuteen, sekä palvelutarjonnan ja toimintamallien merkitykseen.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Toteutusvaihtoehtoina
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, tiimityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä tentti
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.