Ravintolan tuotevalikoima (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS005AS2A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Ville Parkkinen
- Jouko Mykkänen
- Ryhmät
-
RE3HAHOSRRestonomi, päivä, 3.lukukausi, Haaga, ravintola-suuntautuminen
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOS005AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opetus torstaisin 14.00-16.45 ja perjantaisin klo 8.00-10.45
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhmätöitä sekä aistinvaraista arviointia. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla pääset maistelemaan systemaattisesti sekä ruokia että juomia. Maistelun avulla voit arvioida tuotteiden laatua ja siihen vaikuttavia tekijöitä, esimerkiksi raaka-aineiden ja tuotantotapojen vaikutuksia laatuun, tyyliin ja hintaan. Näin osaat selittää tuotteiden arvon asiakkaille. Pääset perehtymään keittiötoimintojen perusteisiin. Perehdyt myös keskeisten ruoka- ja juomakulttuuri-ilmiöiden (esimerkiksi klassinen gastronomia, etniset keittiöt, juomatrendit) vaikutukseen tuotevalikoimaan. Saat tästä opintojaksosta hyvän pohjan ravintolan toiminnan suunnitteluun ja markkinointiin.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettavat materiaalit ja Moodle-sivun aineistot
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.
Työelämäyhteydet
Toteutus sisältää vierailijaluentoja eri yrityksistä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tarkentuu opintojakson alussa
Kansainvälisyys
Opintojakso perustuu kansainvälisiin ruoka- ja juomakulttuureihin
Oppimistehtävät
Lopputehtävä juomaosiosta
Lopputehtävä ruokaosioista
Arviointitavat
Pisterajat koko opintojaksolle
40–59 pistettä: arvosana 1
60–69 pistettä: arvosana 2
70–79 pistetä: arvosana 3
80–89 pistettä: arvosana 4
90–100 pistettä: arvosana 5