Ravintolan tuotevalikoima (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS005AS2A-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.06.2024 - 18.10.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Ville Parkkinen
Jouko Mykkänen
Ryhmät
RE3HAHOSR
Restonomi, päivä, 3.lukukausi, Haaga, ravintola-suuntautuminen
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS005AS2A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opetus tiistaisin ja torstaisin klo 11.00-13.45

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhmätöitä sekä aistinvaraista arviointia. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset maistelemaan systemaattisesti sekä ruokia että juomia. Maistelun avulla voit arvioida tuotteiden laatua ja siihen vaikuttavia tekijöitä, esimerkiksi raaka-aineiden ja tuotantotapojen vaikutuksia laatuun, tyyliin ja hintaan. Näin osaat selittää tuotteiden arvon asiakkaille. Pääset perehtymään keittiötoimintojen perusteisiin. Perehdyt myös keskeisten ruoka- ja juomakulttuuri-ilmiöiden (esimerkiksi klassinen gastronomia, etniset keittiöt, juomatrendit) vaikutukseen tuotevalikoimaan. Saat tästä opintojaksosta hyvän pohjan ravintolan toiminnan suunnitteluun ja markkinointiin.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla jaettavat materiaalit ja Moodle-sivun aineistot

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tarkentuu opintojakson alussa

Kansainvälisyys

Opintojakso perustuu kansainvälisiin ruoka- ja juomakulttuureihin

Oppimistehtävät

Lopputehtävä juomaosiosta
Lopputehtävä ruokaosioista

Siirry alkuun