Ravintola-alan liiketoimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS004AS2A-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.06.2025 - 17.10.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
- 20.10.2025 - 12.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Periodi 2 (2025)
Toteutus sisältää lähiopetustunnit periodissa 2 (2025)
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhtätöitä ja tentit. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla tulet perehtymään ravintolan liikkeenjohdon monipuoliseen ja mielenkiintoiseen esihenkilötyöhön. Opintojaksolla syvennät osaamistasi vastuullisella ja jatkuvasti kansainvälistyvällä sekä voimakkaasti kehittyvällä ravintola-alalla. Opintojakso avaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa. Opintojaksolla opit ravintolan liiketoiminnan palveluidenprosessin kehittämistyön mahdollisuuksia esihenkilötyön näkökulmasta.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali esitellään Moodle-alustalla toteutuksen alussa. Myös vierailijoiden luennot tai vierailut sisältyvät oppimateriaaliin.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.
Toteutus periodissa 2 ja luentoja 6 tuntia viikossa.
Opetuksessa hyödynnetään vierailijaluentoja tai vierailuja, joiden sisältö kuuluu opetuksen arvoitavaan materiaaliin.
Työelämäyhteydet
Tämä toteutus on vahvasti linkitetty ravintola-alan elinkeinoon sekä esihenkilötyöhön.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Toteutuksessa on tentti, jonka ajankohta on periodin lopussa viikolla 7 tai 8. Uusintatentin päivämäärä tarkentuu toteutuksen alussa.
Tentin lisäksi myös ryhmässä tehtäviä ja itsenäisiä oppimistehtäviä.
Kansainvälisyys
Ravintola-alan kansainvälisyyden tarkkailu ja globaalit trendit.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä, tehtäviä ja tenttejä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Itsenäisiä tehtäviä ja tentti (60%) sekä ryhmätehtäviä (40%).
Arviointitavat
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
Osaamistavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojaksokuvauksessa vaaditut osaamiset.
Samansisältöisen osaamisen voi osoittaa vain kerran.
Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa
• kiitettävä (5)
• erittäin hyvä (4)
• hyvä (3)
• tyydyttävä (2)
• välttävä (1)
• hylätty (0).