Ruokakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 15.05.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
12.01.2026 - 31.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
1 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Jari Karjalainen
Hanna Rinne
Ryhmät
DEMO
Näyttö
Opintojakso
HOS002RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.

Oppimateriaalit

Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.

Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.

Työelämäyhteydet

Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.

Kansainvälisyys

Näyttötehtäviin sisältyy ruokakulttuurin kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Tällä toteutuksella ei ole opetusta.

Oppimistehtävät

Näyttö-prosessin aloittaminen

Lähetä sähköpostia vastuuopettajajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen vastuupettaja LinkedIn-verkostoosi.

Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät

Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi ruokakulttuurin keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.

Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.

Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

Siirry alkuun