Ruokakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3009
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- Opettajat
- Mirjami Willman
- Ville Parkkinen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
-
REB5HA1Restonomi, monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- HOS002RR1A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
21.1
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
11.2
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
11.3.
Suomalainen ruokakulttuuri
Maakuntien perinneruoat -esitykset
7.4.
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit
28.4
Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä
Ruokamatkailu strategia
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Oppimistehtävät
Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %).
Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20)
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)