Ruokakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Mirjami Willman
Ville Parkkinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
REB5HA1
Restonomi, monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
Opintojakso
HOS002RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

21.1

Kurssin esittely

Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät

Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta



11.2

Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus



11.3.

Suomalainen ruokakulttuuri

Maakuntien perinneruoat -esitykset



7.4.

Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit



28.4

Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä

Ruokamatkailu strategia

Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Oppimistehtävät

Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %).
Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20)
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)

Siirry alkuun