Ruokakulttuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Mirjami Willman
Ville Parkkinen
Ryhmät
RRB1HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
CONTACT
Lähitoteutus
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
HOS002RR1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

27.1

Kurssin esittely

Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät

Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta



24.2

Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus



25.3.

Suomalainen ruokakulttuuri

Maakuntien perinneruoat -esitykset



15.4.

Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat -tehtävän esitykset
Ruokatrendit



13.5.

Suomalaisen ruokakulttuurin historia ja nykypäivä

Ruokamatkailu strategia

Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY

Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja soveltuva kirjallisuus ilmoitettu Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Oppimistehtävät

Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti (40 %).
Oppimispäiväkirjat 1, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Oppimispäiväkirjat 2, yksilötehtävä - 10 p. (4/10)
Palveluosaaminen, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)
Maakuntien perinneruoat, paritehtävä - 20 p. (8/20)
Järjestöt, henkilöt ja vaikuttajat, yksilötehtävä - 30 p. (12/30)

Siirry alkuun