Ruokakulttuuri (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS002RR1A-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 12.08.2024 - 18.10.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 21.10.2024 - 13.12.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
VKO 1
Ti 22.10.
Kurssin esittely
Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
To 24.10.
Suomalaisen ruokakulttuurin historia
Perinneruokatehtävän esittely (paritehtävä)
VKO 2
Ti 29.10.
Kulttuurin kehitys, orientointi tehtävien läpikäynti
To 31.10
Restomessut
VKO 3
Ti 5.11.
Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
Perinneruoka tehtävän esitykset
To 7.11.
Suomalainen ruokakulttuuri, ruokamatkailu strategia
VKO 4
Ti 12.11.
Ruokatrendit
To 14.11.
Ravintolamuseo-vierailu
Tapaaminen paikan päällä klo 12.00 Kaapelitehdas (klo 12-15)
VKO 5
Ti 19.11.
Suomi joulu modernisti -ryhmätehtävän tarkempi esittely
Menusuunnittelu ja ruokalistat
To 21.11.
Perinneruoat, keittiössä 8-14
VKO 6
Ti 26.11
Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
To 28.11.
Ryhmätehtävä: joulu-menun valinta, roolituksen jakaminen, aikataulutus
VKO 7
Ti 3.12
Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
To 5.12.
Ruokakulttuuri henkilökuvaukset -ryhmätyö esitykset
Muut opintojakso esitykset
VKO 8
Ti 10.12.
Kurssin päätösateria valitun menun perusteella, kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute
To 12.12.
Ryhmien itsenäistä työskentelyä
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
DEMO
WORKSTUDY
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta: https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokakulttuuri-opintojaksolla pääset tutustumaan suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitykseen. Ruoan tulevaisuutta pohditaan ruokakäyttäytymisen ja trendien näkökulmasta. Ruokakulttuurin rinnalla kulkevat myös vieraanvaraisuus ja palveluosaaminen käytännössä.