Elämystalous työkenttänä (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS002RE1A-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
09.01.2023 - 13.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Mirjami Willman
Hanna Rinne
Ryhmät
REB1HA1
Restonomi, monimuoto, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
WORKSTUDY
Work&Study -toteutus
Opintojakso
HOS002RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

toimialoihin tutustuminen
elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

lähiopetus/contact, Work & Study ja näyttö

Intro

Tällä kurssilla tutustut elämystalouden työkenttään ja alan yrityksiin esimerkiksi opintomatkan, yritysvierailujen ja/tai luentojen avulla.
Kurssin jälkeen tiedostat alan eri työtehtävät ja tärkeimmät verkostot ja pystyt kartoittamaan itsellesi kiinnostavan suuntautusmiskokonaisuuden.

Oppimateriaalit

Kirjallisuusluettelo, videomateriaalit, artikkelit ja luentoesitykset löytyvät opintojakson Teams-alustalta

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:

Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta
Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia
Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä
Osaa hahmottaa palvelukonsepteja
Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja –myyntiä
Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.


Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

Oppimistehtävät

Tehtävä 1. Oppimispäiväkirja (yksilötehtävä) 40 p.
Mystery shopping 
Trendit - Elämystalous nyt ja tulevaisuudessa 
Sidosryhmät ja verkostot

Tehtävä 2. Ryhmäkeskustelu (Teams) 20 p.
Tiivistelmät oppimispäiväkirjasta
Annettujen aihealuiden käsittely ryhmässä
Kirjallinen yhteenveto

 Tehtävä 3. Ryhmänäyttö: Akvaariokeskustelu 40 p.  
Palvelualan toimijat ja konseptit  
Trendit ja alan kehitys 
Vieraanvaraisuus ja palvelukulttuuri 

Siirry alkuun