Vieraanvaraisuusalan perusteet ja tulevaisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS001RE1A-3020
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.08.2025 - 28.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
- Ajoitus
- 01.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Porvoon toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 1 - 40
- Koulutus
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opiskelija sopii näyttöraportin palautuspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.
Haagan kampus: Hanna Rinne
Porvoon kampus:Liisa Wallenius
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
CONTACT / CONTACT BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED /VIRTUAL NONSTOP
DEMO
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta:
https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat
Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Näyttö-prosessin aloittaminen
Lähetä sähköpostia vastuuopettajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.
Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.
Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
Intro
Vieraanvaraisuuden perusteet ja tulevaisuus -kurssi luo perustan kaikille muille vieraanvaraisuuteen liittyville kursseille tutkinto-ohjelmassa. Vieraanvaraisuusala kasvaa monissa maissa eri puolilla maailmaa, ja alan kehityksen ja osatekijöiden sekä järjestelmän, jossa ala toimii, ymmärtäminen on yhä tärkeämpää alan tulevaisuuden kehittämiseksi.
Oppimateriaalit
Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta tai tapaamisia.
Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Työelämäyhteydet
Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.
Kansainvälisyys
Näyttötehtäviin sisältyy vieraanvaraisuusalan kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Oppimistehtävät
Näyttö-prosessin aloittaminen
Lähetä sähköpostia näyttökoordinaattorille (Porvoossa Liisa Wallenius, Haagassa Hanna Rinne), jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.
Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.
Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.
Arviointitavat
Raportin arvointi asteikolla 1 -5, arviontikriteerit Moodlen tehtävänannoissa.
Näyttökeskustelun arvointi kurssin arviointiasteikon mukaan.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri – arvosana 1
Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
Arviointikriteeri – arvosana 3
Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
Arviointikriteeri – arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.