Vieraanvaraisuusalan perusteet ja tulevaisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS001RE1A-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.08.2025 - 15.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
18.08.2025 - 10.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Mirjami Willman
Opri Laamanen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOS001RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED /VIRTUAL NONSTOP
DEMO
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta:
https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Näyttö-prosessin aloittaminen

Lähetä sähköpostia vastuuopettajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.

Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.

Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.

Intro

Vieraanvaraisuuden perusteet ja tulevaisuus -kurssi luo perustan kaikille muille vieraanvaraisuuteen liittyville kursseille tutkinto-ohjelmassa. Vieraanvaraisuusala kasvaa monissa maissa eri puolilla maailmaa, ja alan kehityksen ja osatekijöiden sekä järjestelmän, jossa ala toimii, ymmärtäminen on yhä tärkeämpää alan tulevaisuuden kehittämiseksi.

Oppimateriaalit

Digitaalinen materiaali Moodlessa.
Materiaalilinkit kirjallisuuteen ja teksteihin julkaistaan kurssin alkaessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot, luokka-aktiviteetit ja ryhmätyöskentely.
Opintovierailut ja vierasluennot mahdollisuuksien mukaan.
Yksilölliset oppimistehtävät
Kokemuksellinen ja reflektiivinen oppiminen

Tämä opintojakso kuuluu kaikkiin Haaga-Helian tutkintoihin ja opiskelija voi osallistua mille tahansa toteutukselle. Tämä kyseinen toteutus on suunnattu restonomi-tutkinnon opiskelijoille. Tämä tarkoittaa, että alakohtaisuus on otettu huomioon materiaalien ja harjoitusten sisällöissä. Osaamistavoitteet ja arviointikriteerit ovat kaikilla toteutuksilla yhtenevät.

Työelämäyhteydet

Materiaalit ja esimerkit matkailusta ja vieraanvaraisuusalalta

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Kansainvälisyys

Kansainväliset näkymät matkailuun ja vieraanvaraisuuteen. Luentomateriaalien kansainväliset lähteet, esimerkit ja lukumateriaalit.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä, tehtäviä ja tenttejä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Arviointitavat

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

Arviointikriteeri – arvosana 1
Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.

Arviointikriteeri – arvosana 3
Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.

Arviointikriteeri – arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.

Go back to top of page