Vieraanvaraisuusalan perusteet ja tulevaisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS001RE1A-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.08.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Porvoon toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
1 - 40
Koulutus
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
Opettajat
Liisa Wallenius
Hanna Rinne
Ryhmät
DEMO
Näyttö
Opintojakso
HOS001RE1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opiskelija sopii näyttöraportin palautspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.

Haagan kampus: Hanna Rinne
Porvoon kampus:Liisa Wallenius

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

CONTACT / CONTACT BLENDED
VIRTUAL / VIRTUAL INSTRUCTED /VIRTUAL NONSTOP
DEMO
Toteutustapojen kuvaukset löytyvät Haaga-Helian verkkosivulta:
https://www.haaga-helia.fi/fi/toteutustavat

Voit suorittaa opintojakson näyttämällä tai opinnollistamalla vaikka opintojaksosta ei olisi DEMO tai WORKSTUDY -toteutuksia. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta Haaga-Helian verkkosivulla: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Näyttö-prosessin aloittaminen

Lähetä sähköpostia vastuuopettajalle, jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.

Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.

Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.

Intro

Vieraanvaraisuuden perusteet ja tulevaisuus -kurssi luo perustan kaikille muille vieraanvaraisuuteen liittyville kursseille tutkinto-ohjelmassa. Vieraanvaraisuusala kasvaa monissa maissa eri puolilla maailmaa, ja alan kehityksen ja osatekijöiden sekä järjestelmän, jossa ala toimii, ymmärtäminen on yhä tärkeämpää alan tulevaisuuden kehittämiseksi.

Oppimateriaalit

Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta.

Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.

Työelämäyhteydet

Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.

Kansainvälisyys

Näyttötehtäviin sisältyy vieraanvaraisuusalan kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Tällä toteutuksella ei ole opetusta.

Oppimistehtävät

Näyttö-prosessin aloittaminen

Lähetä sähköpostia näyttökoordinaattorille (Porvoossa Liisa Wallenius, Haagassa Hanna Rinne), jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi.

Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät
1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi
2 Kansainvälinen kompetenssi
3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla
4 Kirje tulevaisuudesta.

Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.

Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.

Arviointitavat

Raportin arvointi asteikolla 1 -5, arviontikriteerit Moodlen tehtävänannoissa.
Näyttökeskustelun arvointi kurssin arviointiasteikon mukaan.

Arviointikriteerit
Arviointikriteeri – arvosana 1
Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.

Arviointikriteeri – arvosana 3
Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.

Arviointikriteeri – arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.

Go back to top of page