Ravintolaranska (3 op)

Toteutuksen tunnus: FRE1RR001-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.06.2022 - 19.08.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.08.2022 - 14.10.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Catherine Metivier
Ryhmät
RR21SE
RR21SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2021 aloittaneet
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
FRE1RR001

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Periodi 1 torstaisin klo 9.00-10.30 luokassa G307 (kun on lähiopetusta)

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen).

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi. Ahot-suoritus on mahdollinen ja se suunnitellaan opiskelijakohtaisesti.

Oppimateriaalit

Opettajan laatima ja kokoama materiaali. Tukena on välttämätöntä käyttää sanakirjoja, joista verkkoversiot toimivat parhaiten erikoissanastoa opiskeltaessa.

Lisäksi suositellaan tutustumista Haagan kirjastossa saatavilla oleviin ranskankielisiin lehteen: Cuisine et Vins de France ja kokoelman keittokirjoihin, jotka käsittelevat ranskalaista ruokakulttuuria.

Culinaria-sarjan (Könemann) teos Ranska on suomenkielinen ja se on erittäin suositeltava kurssin tueksi.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Kurssi toteutetaan osittain lähiopetuksena ja osittain etäopetuksena. Monet tehtävät tehdään itsenäisesti kurssin aikana. Tehtävät palautetaan joko Moodleen tai opettajan sähköpostiin kurssin alussa ilmoitetun mukaisesti. Lisäksi tehdään kotitehtäviä, jotka käydään yhdessä läpi seuraavalla lähiopetuskerralla.

Lähituntien välillä opettajan tavoittaa parhaiten sähköpostilla catherine.metivier@haaga-helia.fi

Työelämäyhteydet

Käytetään oppimistehtävien materiaalina opiskelijoiden työpaikkojen ruokalistoja esimerkiksi käännöstehtävissä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssilla ei ole tenttiä.

Kansainvälisyys

Hyödynnetään autenttista ranskankielistä materiaalia. Kannustetaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon ja/tai harjoitteluun ranskankielsiin maihin. Erityisen suositeltava on Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance -vaihto.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Oppimistehtävä(t): jos opiskelijalla on entuudestaan ranskan opintoja siinä määrin, että itsenäinen tehtävien teko on mahdollista
(c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen). Tämä edellyttäisi sitä, että työpaikalla on mahdollista saada sama osaaminen kuin kurssin tavoitteissa, eli työhön tulisi sisältyä ranskankielisen ravintolasanaston käyttö ja esim. ruokalistojen kääntäminen jne.)

Oppimistehtävät

Oppimistehtävät ovat osin valinnaisia ja ne palautetaan Moodleen tai opettajan sähköpostiin. Tehtävistä osa on raporttimuotoisia ja osa käännöksiä. Tehtävien vaativuusastetta voi muokata opiskelijan lähtötason mukaan.

Arviointitavat

Arviointi pohjautuu aktiivisuuteen lähiopetuksessa ja palautettuihin tehtäviin. Arviointi tehtävistä on sanallinen Passable (+) eli 1-2 - Assez bien (3) - Bien (4)- Très bien (5). Tehtäviä ei pisteytetä.

Siirry alkuun