Gastronomian ranskaa (5 op)
Toteutuksen tunnus: FRE009AS2A-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2023 - 24.03.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.03.2023 - 19.05.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Catherine Metivier
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
RR2HA1Ruokatuotanto, päivä, 2. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
- Opintojakso
- FRE009AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Periodi 4 keskiviikkoisin klo 14-16 ja perjantaisin klo 11.00-13.00 luokassa L401.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tuntiaktiivisuus, kirjalliset ja suulliset tehtävät, projektityö. Ei tenttiä.
Jos on opiskellut ranskaa esim. ammattioppilaitoksessa tai peruskoulussa/lukiossa, kurssia voi myös suorittaa itsenäisesti.
Intro
Gastronomian ranskaa-kurssilla opiskellaan ruokatuotannon koulutusohjelman opetussuunnitelman mukaan keskeistä ranskankielistä ruoka- ja ravintolasanastoa: raaka-aineiden nimet, yhdyssanojen muodostaminen, valmistustekniikat, reseptien ymmärtäminen, ranskalainen ruokakulttuuri.
Tarkoitus on myös tuoda paljon sellaista kulttuuritietoutta, jota ei saa -ainakaan helposti - muualta.
Oppimateriaalit
Opettajan laatima ja kokoama materiaali. Tukena on välttämätöntä käyttää sanakirjoja, joista verkkoversiot toimivat parhaiten erikoissanastoa opiskeltaessa.
Lisäksi suositellaan tutustumista Haagan kirjastossa saatavilla oleviin ranskankielisiin lehteen: Cuisine et Vins de France ja kokoelman keittokirjoihin, jotka käsittelevat ranskalaista ruokakulttuuria.
Culinaria-sarjan (Könemann) teos Ranska on suomenkielinen ja se on erittäin suositeltava kurssin tueksi.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Kurssi toteutetaan lähiopetuksena. Monet tehtävät tehdään itsenäisesti kurssin aikana. Tehtävät palautetaan joko Moodleen tai opettajan sähköpostiin kurssin alussa ilmoitetun mukaisesti. Lisäksi tehdään kotitehtäviä, jotka käydään yhdessä läpi seuraavalla lähiopetuskerralla.
Lähituntien välillä opettajan tavoittaa parhaiten sähköpostilla catherine.metivier@haaga-helia.fi
Työelämäyhteydet
Käytetään oppimistehtävien materiaalina opiskelijoiden työpaikkojen ruokalistoja esimerkiksi käännöstehtävissä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssilla ei ole tenttiä.
Kansainvälisyys
Hyödynnetään autenttista ranskankielistä materiaalia. Kannustetaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon ja/tai harjoitteluun ranskankielsiin maihin. Erityisen suositeltava on Institut Paul Bocuse Worldwide Alliance -vaihto.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Oppimistehtävä(t): jos opiskelijalla on entuudestaan ranskan opintoja siinä määrin, että itsenäinen tehtävien teko on mahdollista
(c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen). Tämä edellyttäisi sitä, että työpaikalla on mahdollista saada sama osaaminen kuin kurssin tavoitteissa, eli työhön tulisi sisältyä ranskankielisen ravintolasanaston käyttö ja esim. ruokalistojen kääntäminen jne.)
Oppimistehtävät
Oppimistehtävät ovat osin valinnaisia ja ne palautetaan Moodleen tai opettajan sähköpostiin. Tehtävistä osa on raporttimuotoisia ja osa käännöksiä. Tehtävien vaativuusastetta voi muokata opiskelijan lähtötason mukaan.
Arviointitavat
Arviointi pohjautuu aktiivisuuteen lähiopetuksessa ja palautettuihin tehtäviin. Arviointi tehtävistä on sanallinen Passable (+) eli 1-2 - Assez bien (3) - Bien (4)- Très bien (5). Tehtäviä ei pisteytetä.