Ruoka ja Media (5 op)
Toteutuksen tunnus: FPR8RH028-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.01.2022 - 25.03.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 28.03.2022 - 20.05.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- JOURA Journalismin koulutusohjelma
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
- RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- MEDIA Medianomi, journalismi
- Opettajat
- Birgitta Nelimarkka
- Päivi Peltonen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
02HAAGAVV02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
- Opintojakso
- FPR8RH028
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Tiistaisin klo 14.00 – 17.00 luokassa G314 ja Nuijamies-opetuskeittiössä A222, ryhmätyöaika useimmiten oppituntien jälkeen tiistaisin klo 17.00 – 19.45.
Aikataulu (muutokset mahdollisia, ohjelma tarkentuu)
Tiistaisin klo 14.00 – 17.00 G314:ssä ja Nuijamies-opetuskeittiössä A222, ryhmätyöaika useimmiten oppituntien jälkeen tiistaisin klo 17.00 – 19.45.
1. 29.3.2022 G 314
klo 14-14.10 Opintojakson avaus / Birgitta Nelimarkka ja Päivi Peltonen
klo 14.15-15.45 Green City Farm – Toimeksiantajan esittäytyminen viljelytoiminnan asiantuntija Heidi Hovi-Sippola
-Tutustuminen yrtteihin ja yrttien istutus
klo 16.00- n. klo 16.30 Opiskelijat esittäytyvät, opintojaksotehtävien esittely ja ryhmiin jako
Klo 16.30-> Ryhmien suunnittelutyö alkaa
2. 5.4.2022 G314
Klo 14.00-14.30 Media-tehtävän esityksiä
klo 14.30-16.00 Ruoka-artikkelin synty sekä vinkkejä harjoitustyön tekemiseen: Mistä ideat ruokajuttuihin ja kuviin? Millainen on hyvä ruokajuttu ja ruokakuva? Miten kirjoitan erilaisissa medioissa? Millainen on hyvä resepti? / Tiina Rantanen
klo 16.00-16.20 Tauko
Klo 16.20-17.00 Ideointia opintojaksotehtävään yhdessä
klo 17-20 Ryhmien suunnittelutyöhön varattua aikaa
3. 12.4.2022 A222
Klo 14.00-14.30 Media-tehtävien esityksiä
klo 14.30-15.15 Inspiraatiopuheenvuoro: Eriika Helme ja Lotta Seppä /Retkiruokaa-sivuston ylläpitäjät
Klo 15.30-16.30 Ruokakuvaukseen valmistautuminen: estetiikka, värit, asettelu, stailaus. Ruokakuvaus käytännössä, Ruokavalokuvaajan työ / Päivi Peltonen
Ruokavalokuvien analysointi / Harjoitustehtävä
klo 16.30-17 Kurssitehtävien työstäminen, missä mennään? / Birgitta Nelimarkka
klo 17-20 Ryhmien työskentelylle varattua aikaa / Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
4. 19.4.2022
Klo 14-16 Vierailu A-lehtien toimitukseen (osoite: Risto Rytin tie 33, Helsinki)
Klo 16-17 Toimeksiantajat tulevat kuulemaan alustavia aihe-esityksiänne ja antamaan palautetta /Tapaaminen etänä
klo 17-20 Ryhmien työskentelylle varattua aikaa / Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
5. 26.4.2022
klo 14-17 Ruokakuvaus ja -stailaus / Birgitta ja Päivi
klo 17-20 Ruokavalokuvien suunnittelu ja testaus, ryhmätyöskentelyä
6. 3.5.2022
klo 14-18.30 Ruokakuvaus ja -stailaus / Birgitta ja Päivi
Edellisen kerran ruokajuttujen ja valokuvien esittelyä ja läpikäyntiä
Media-tehtävien esityksiä
7. 10.5.2022
Edellisen kerran ruokajuttujen ja valokuvien esittelyä ja läpikäyntiä / Birgitta
Media-tehtävien esitykset loppuun
8. 17.5.2022 G314 tai Malmilla (?)
klo 14-16.30 Ruokajuttu-töiden loppuesittely toimeksiantajalle ja palautekeskustelut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Lähiopetus ja tehtävät 70 h
Kirjallisuuteen ja ruokamediaan tutustuminen 34 h
Itsenäinen opiskelu 30 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus- ja oppimismenetelmät
Lähiopetus ja tehtävät 70 h
Kirjallisuuteen ja ruokamediaan tutustuminen 34 h
Itsenäinen opiskelu 30 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoista suoritustapaa.
Työelämäyhteydet
Opintojakso toteutetaan yhdessä elinkeinon kanssa (vierailevia luennoitsijoita, tutustumiskäyntejä ja tehtävän toteutus elinkeinolle).
Arviointitavat
Opintojaksotehtävät 100%. Opintojaksotehtävä 1. 25 %, opintojaksotehtävä 2. 25 %, opintojaksotehtävä 3. 50 %