Ruokatuotannon prosessit (9op)

Toteutuksen tunnus: FPR3RR008-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.06.2022 - 21.10.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.10.2022 - 16.12.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
9 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 25
Koulutus
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
Opettajat
Heikki Ursin
Mirjami Willman
Jari Karjalainen
Sakari Ketolainen
Ryhmät
RR21SE
RR21SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2021 aloittaneet
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
FPR3RR008

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Alustava aikataulu. Muutokset mahdollisia



vko 1 tiistai 25.10. klo 9.00–14.00 A428 Sakke

Opintojakson ja tehtävien esittely
Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
Ruokalistasuunnittelu

torstai 27.10. klo 8.30–10.45 L403 Hessu

Ravintolan myyntiprosessi



vko 2 tiistai 1.11. klo 9.00–14.00 G317

Jamix-tuotannonohjaus
Chefstein Asiakasturvallisuus
Menu engineering
RMenu tehtävänanto

torstai 3.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi

Laatu ja laadunhallintajärjestelmät





vko 3 tiistai 8.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke

Keittiösuunnittelu ja laitteet

R-Menu tehtävän läpikäynti



torstai 10.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu

Tes osa 1 ja työvuorolistasuunnittelu





vko 4 tiistai 15.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke

Banketti, Metos SCC-teoria

Banketti-harjoitus



torstai 17.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu

Tes osa 2 ja työvuorolistasuunnittelu





vko 5 tiistai 22.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakari

Tuotteen valmistusaste

Opintojaksotehtävän tuotekehitys



torstai 24.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi

Palvelun laatu





vko 6 tiistai 29.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke

Ostot, logistiikka, ABC-analyysi

Työturvallisuus





torstai 1.12. klo 8.30–10.45 L430 Hessu

Tes osa 3, työvuorolistan laadinta





vko 7 tiistai 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA

Keskiviikko 7.12 Huom päivämäärä

Mahdolliset opintojaksotehtävän esivalmistelut



torstai 8.12. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi

Omavalvonta



vko 8 Maanantai 12.12. klo 14.00– Huom! Poikkeava päivämäärä!

Opintojaksotehtävän esivalmistelut

Tiistai 13.12. klo 8.00-17.00 - Huom! Aikataulu

Opintojaksotehtävän toteutus



Keskiviikko 14.12. klo 9.00–14.00 A423 Poikkeava päivämäärä!

Ruokatuotannon prosessitentti ja laatutentti

Opintojaksotehtävän esitykset

Palautekeskustelut

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät/projekti päivätoteutuksena
b. Tentti ja oppimistehtävä
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

Työelämäyhteydet

Opintojaksolla tehdään opintojaksotehtävä ulkoisen sidosryhmän toimeksiannosta

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Work& Study
Ahot

Oppimistehtävät

Laatu (yksilö) 15 %

Työvuorolista (yksilö) 15 %

Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 %

Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 %

Arviointitavat

Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.

Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.

Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.

Siirry alkuun