Ruokatuotannon prosessit (9op)
Toteutuksen tunnus: FPR3RR008-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 13.06.2022 - 21.10.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 24.10.2022 - 16.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 9 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 25
- Koulutus
- RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
- Opettajat
- Heikki Ursin
- Mirjami Willman
- Jari Karjalainen
- Sakari Ketolainen
- Ryhmät
-
RR21SERR21SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2021 aloittaneet
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- FPR3RR008
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Alustava aikataulu. Muutokset mahdollisia
vko 1 tiistai 25.10. klo 9.00–14.00 A428 Sakke
Opintojakson ja tehtävien esittely
Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
Ruokalistasuunnittelu
torstai 27.10. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Ravintolan myyntiprosessi
vko 2 tiistai 1.11. klo 9.00–14.00 G317
Jamix-tuotannonohjaus
Chefstein Asiakasturvallisuus
Menu engineering
RMenu tehtävänanto
torstai 3.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Laatu ja laadunhallintajärjestelmät
vko 3 tiistai 8.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Keittiösuunnittelu ja laitteet
R-Menu tehtävän läpikäynti
torstai 10.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Tes osa 1 ja työvuorolistasuunnittelu
vko 4 tiistai 15.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Banketti, Metos SCC-teoria
Banketti-harjoitus
torstai 17.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Tes osa 2 ja työvuorolistasuunnittelu
vko 5 tiistai 22.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakari
Tuotteen valmistusaste
Opintojaksotehtävän tuotekehitys
torstai 24.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Palvelun laatu
vko 6 tiistai 29.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Ostot, logistiikka, ABC-analyysi
Työturvallisuus
torstai 1.12. klo 8.30–10.45 L430 Hessu
Tes osa 3, työvuorolistan laadinta
vko 7 tiistai 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA
Keskiviikko 7.12 Huom päivämäärä
Mahdolliset opintojaksotehtävän esivalmistelut
torstai 8.12. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Omavalvonta
vko 8 Maanantai 12.12. klo 14.00– Huom! Poikkeava päivämäärä!
Opintojaksotehtävän esivalmistelut
Tiistai 13.12. klo 8.00-17.00 - Huom! Aikataulu
Opintojaksotehtävän toteutus
Keskiviikko 14.12. klo 9.00–14.00 A423 Poikkeava päivämäärä!
Ruokatuotannon prosessitentti ja laatutentti
Opintojaksotehtävän esitykset
Palautekeskustelut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät/projekti päivätoteutuksena
b. Tentti ja oppimistehtävä
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Työelämäyhteydet
Opintojaksolla tehdään opintojaksotehtävä ulkoisen sidosryhmän toimeksiannosta
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Work& Study
Ahot
Oppimistehtävät
Laatu (yksilö) 15 %
Työvuorolista (yksilö) 15 %
Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 %
Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 %
Arviointitavat
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.